Odbojka

Kula od karata, Bimal-Jedinstvo 10/10!

Gošće iz Gradačca, tokom igre kroz tri seta, osvojile manje timskih poena nego Bimal-Jedinstvo u samo jednom setu.

Nekada veliki derbi, epitet ostavio u dalekoj prošlosti. Bimal-Jedinstvo naprosto “ponizilo” Kulu i stiglo do desete ovosezonske pobjede u elitnom rangu takmičenja za odbojkašice. Nakon tri seta, impozantnih 25:11, 25:4, 25:9.

Početna svjest Kule na parketu dvorane brčanske Gimnazije trajale tek nekoliko uvodnih minuta. Ekspresno se Bimal-Jedinstvo odlijepilo na značajnu razliku, u finišu stigli do dvocifrene razlike, do konca seta je i uvećali, za konačnih +14 u prvoj etapi. Razlika u kvaliteti, odrazila se i na tempo meča koji je u određenim momentima ličio na intenzivniji trening.

Poprilično nevjerovatan scenario drugog seta. Pri rezultatu 3:1 za Brčanke, domaći sastav kreira nevjerovatnu seriju 17:0, slika na semaforu u tim trenucima, rijetko viđenih 20:1. Ajla Hadžić ogroman dio vremena, provodila je na servis liniji i tim segmentom značajno naštetila timu Kule. Tek 4 poena za sastav iz Gradačca u drugom setu, premalo je.

Gotovo je bilo i prije kraja, treći set kao čin formalnosti i samo potvrda konačne razlike. Za Kulu nešto bolje ali ponovo ispod dvocifrenog broja timskih poena, bilo je 25:9. Bimal-Jedinstvo, u ovim trenucima, posebna je dimenzija za rivale na domaćem tlu.

Bez kiksa do sada, potjera za novim peharom teče besprijekorno. Nakon 10 mečeva, aktuelne prvakinje na svom kontu imaju identičan broj pobjeda.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.