Odbojka

Katarina Velika najbolja, pehar Kupa ostaje u Brčkom!

Bimal-Jedinstvo obezbijedilo prvi trofej ove sezone. Preostala su još dva do ispunjenja konačnog cilja. Katarina Popović pobrinula se za dvostruko slavlje u svlačionici branioca trofeja Kupa Republike Srpske.

Osmi put pod aktuelnim imenom, ukupno petnaesti u nizu, pehar Kupa Republike Srpske krasi vitrine uspješnog kluba iz grada sa Save. Bimal-Jedinstvo prošlo Golgotu u drugom setu ali ipak u preostala dva, značajno nadigralo veoma dobrog rivala iz Gacka. Na kraju, za veliko slavlje u dvorani brčanske Gimnazije, 25:16, 25:23, 25:15.

Meč potpuno drugačiji u poređenju sa prethodnim, koji su prije nekoliko dana, isti rivali odigrali na istom mjestu. Ulog jedan od tri moguća trofeja u sezoni, opravdava takvu činjenicu.

Start po ukusi svih simaptizera organizatora finalnog meča. Rano vođstvo 7:3, odrazilo se na igru gošći u nastavku prvog seta. Odbrana dobra, napad još bolji, brzo su Brčanke razliku na semaforu, pretvorilo u dvocifrenu, bilo je 12:6 sredinom tog perioda igre. Gacko nemoćno u polju, u tim trenucima. Rutinski priveden posao kraju, za visokih + 10 u prvom setu.

Drugi dio lavovska borba, Bimal-Jedinstvo bolje krenulo. Serija ubitačnih servisa Duške Kenjalo, destabilizovala Hercegovke. Nakon toga slijedi serija gošći, znatno su popravile igre u polju i brzo se vratile na 9:9. Neizvjesna borba za poene, u kojoj su rivalke iz Gacka u jednom momentu imale +3, ogledala se do finiša seta. Obezbijedilo je Bimal-Jedinstvo tri set lopte u tim trenucima, Gacko se nije predavalo ali su u konačnici, ostale kratkih rukava. Sa dva poena prednosti, domaće su uspjele da prisvoje dinamičan i zahtjevan set.

Gacko dobro otvorilo set ali ubrzo ostalo bez goriva. Branioci trofeja sačekali su svoju priliku da grogiranog rivala, u bokserskom žargonu, pošalju na konopce. Ponovo su Gačanke, pri uvodu, imale nekoliko poena viška na svom kontu. Ubitačna serija Bimal-Jedinstva, riješila je pitanje pobjednika sredinom seta. Do okončanja i završnog poena Babićeve, ponovo su Brčanke uspijele kreirati dvocifrenu razliku u timskim poenima.

Pehar Kupa, u vanrednim okolnostima, zasluženo ostaje u gradu odbojke. Odobjkašice Bimal-Jedinstva, sada se vraćaju prvenstvenim obavezama i pohodu na jedan od preostala dva laureata.

Priznanje najbolje igračice finalnog susreta, završilo je u rukama tehničarke Bimal-Jedinstva, Ajle Hadžić.

Katarina Popović najbolja odbojkašica Republike Srpske

Laskava titula namijenjena najboljoj odbojkašici Republike Srpske, prije početka finalnog susreta uručena je Katarini Popović. Rođena Gačanka, iza sebe ima odličnu sezonu, koju je pored prvog timskog, krunisala i individualnim priznanjem.

Osjećaj osvajača Kupa je izvanredan, pogotovo uz novonastale okolnosti. Odigrale smo meč bez Ane Gajić, jedne od najboljih igračica u našoj državi. Mnogo mi znači i individualna nagrada. Nastaviću da treniram, da se trudim i da u budućnosti budem na najvišem mogućem nivou, koje zahtjeva igranje u Bimal-Jedinstvu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.