Odbojka

Izazivača nema, Bimal-Jedinstvo i dalje stopostotno!

Deveti ovosezonski prvenstveni meč protekao bez neizvjesnosti. Bimal-Jedinstvo, nakon megdana sa Goraždom i dalje stopostotan tim Premijer lige.

Brčanske princeze potvrdile da se nalaze u izvanrednoj formi. Nova zrtva, odbojkašice Goražda, bez ispaljenog metka savladane na tlu Distrikta.

Od samog starta, efikasno i stabilno u polju. Gošće tek formalni učesnik većine poena. U prvom setu, brzo je riješeno pitanje osvajača uvodnog dijela, 25:15 za domaće i potvrda ipak, drastične razlike u kvaliteti.

Drugi set, identičan scenario, gošće bolje tek za jedan timski poen. Ekipa Smaila Pezerovića hrabro je hitala ka devetom ovosezonskom trijumfu. U trećem setu furiozna, brčanska ekspedicija, ponovo je dvocifrrenom razlikom poena ispratile gošće sa parketa dvorane brčanske Gimnazije. Identično kao u prvom setu, 25:15 za Bimal-Jedinstvo.

Aktuelne prvakinje, u liderskom raspoloženju očekuju anredni ispit i priliku za deseti, jubilarni, ovosezonski trijumf. Rival je stari poznanik iz Gradača, ekipa Kule.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.