Odbojka

HOK Kaštela – ŽOK Bimal-Jedinstvo 0:3

Ženski odbojkaški klub Bimal-Jedinstvo superiornim izdanjem stavilo tačku na regularni dio takmičenja ovogodišnjeg izdanja Srednjoevropske odbojkapke lige MEVZA.

Poslednje kolo regularnog dijela takmičenja, Brčanskim princezama ponudio je sudar u gostima protiv poslednjeplasirane ekipe HOK Kaštela. Nakon igre kroz tri seta, , 14:25, 20:25, 19:25 za osvajanje konačnih 25 bodova u debitantskom izdanju prvakinja Bosne i Hercegovine u MEVZI.

Uprkos nedostatku rezultatske važnosti meča za konačan poredak, Smail Pezerović na teren je izveo najjači sastav i adekvatnim pristupom na najbolji mogući način najavio najvažnije, a to je konačna borba na predstojećem final-fouru u Novoj Gorici.

Prvi set i rano vođstvo 2:8 gostujućeg sastava, u početnoj fazi susreta nagovijestili su potvrdu kvaliteta ali i dobre forme u kojoj se nalazi ekipa iz Brčkog. Sastav iz Kaštela, ni u prvom ovogodišnjem srazu u Brčkom, nije uspjela osvojiti set protiv Bimal-Jedinstva. Takođe je bilo 3:0.

Dalje od vođstva 8:5 u uvodnim poenima trećeg seta, domaće odbojkašice nisu mogle. Serija Bimal-Jedinstva 2:11 u tim momentima otklonila je i poslednju sumnju, ako je i bilo u trijumf gostujućih djevojaka. Visoko procentnom pozitivnom igrom na prijemu, gostujućem tehničaru, Amiri Husić, omogućeno je razigravanje svih igračica u polju. Njih 7 upisalo se u listu poentera. Raduje heterogenost u napadu pred odlučujuće borbe u završnici MEVZE.

Prednjačila je Ivana Radović sa 14, Vajdova je dodala 9 poena. Ukupno 65 minuta igre, bilo je dovoljno za ubjedljiv, ukupno 8. trijumf ove sezone za Bimal-Jedinstvo.

Facebook Komentari