Odbojka

Herojski preokret ŽOK Bimal-Jedinstva u Boriku

Odbojkašice prvaka Bosne i Hercegovine, u meču odigranom u Banja Luci, pokazale izuzetnu psihološku snagu i ostvarile novu pobjedu kojom su zauzele 3. poziciju na tabeli Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA.

Susret odigran u dvorani Borik, ponudio je gledaocima pravu odbojkašku poslasticu, borbu kroz pet setova, od kojih je prvi bio maratonski, vođstvo Banjalučanki 2:0 u setovima i izuzetnu reakciju Brčanki te potpuni preokret i konačan rezultat 2:3 u korist ŽOK Bimal-Jedinstva. Po setovima 30:28, 29:27, 20:25, 21:25, 13:15.

Svjesne poteškoća koje ih očekuju u Banja Luci i činjenice da UOK Volley BL predstavlja zahtjevnog protivnika na domaćem terenu, Brčanske princeze suočile su se sa velikim problemima tokom uvodnog perioda na meču. Pred imperativom pobjede, izabranice Smaila Pezerovića ulaze u meč sa blagom ulogom favorita, koja se opravdavala kroz ubjedljivo vođstvo tokom prvog seta. Imale su Brčanke u jednom momentu i 6 poena prednosti ali domaća ekipa se nije pradavala te kroz dramatičnu borbu u prvom setu, koji je riješen kroz 58 poena. dolazi do osvajanja početnog perioda meča.

Neizvjesna borba nastavljena je i u drugom setu, meč u kojem su sitnice odlučivale, rezultatsku klackalicu prevodio je na stranu domaćeg sastava u najvažnijim momentima početnih sekvenci. Vujnić Sonja, Kovačević Jovana i Šorak Milica, bili su faktori odluke za domaću ekipu u uvodnim setovima. Nije se ŽOK Bimal-Jedinstvo najbolje snalazilo u toj situaciji, čak šest propuštenih set lopti dozvolilo je priliku domaćem sastavu za ekspresan povratak u set i kulminacija je stigla povećanjem ukupnog vođstva za domaći sastav, nakon 56 poena u drugom setu, rezultat na semaforu glasio je 2:0 u korist BL Volleya.

Ipak, velika psihološka moć Brčanskih princeza dolazi do izražaja u naizgled izgubljenoj situaciji. Izuzetna reakcija ekipe u nastaloj situaciji dovodi Brčanke u povoljan položaj u trećem setu. Radišković Anđelka, Gajić Ana i Radović Ivana nosile su ŽOK Bimal-Jedinstvo u procesu povratka u meč. Popravljanjem određenih segmenata igre u polju, gošće iz Brčkog osvajaju treći set rezultatom 20:25, te nagoviještavaju još kvalitetniji nastup u nastavku susreta.

Četvrti period igre ogledao se kroz sigurnu igru, iskusnijeg i kvalitetnijeg sastava iz Brčkog, koji je osvajanjem 4. seta obezbijedio jedan bod na sinoćnjem susretu. Peti set, potvrda je profesionalnog pristupa i izražene kvalitete u igri ŽOK Bimal-Jedinstva. Imale su Banjalučanke svojih momenata i u ovom periodu, ali dalje od vođstva od 3 poena razlike, koju su Brčanske princeze ponovo anulirale, nisu mogle. Rezultat 13:15 značio je da dva boda putuju u Brčko, kao potvrda činjenice da se ŽOK Bimal-Jedinstvo nalazi u dobroj formi pred najvažnije ispite.

Večeras je domaći sastav izgubio dobijenu utakmicu, mogu da kažem da smo im na sportski način ukrali pobjedu. Vjerovatno, to je ogled iskustva koje smo mi dobili u MEVZA ligi. Prezadovoljan sam rezultatom koji smo ostvarili s obzirom na zdravstvene poteškoće sa kojim se tim suočavao tokom pripremne sedmice za ovaj susret.

Izjavio je Smail Pezerović, šef stručnog štaba ŽOK Bimal-Jedinstva.

Najistaknutije ime gostujućeg tima, ponovo je bila Anđelka Radišković sa 25 osvojenih poena. Adekvatnu podršku pružale su joj Ana Gajić i Ivana Radović sa 15, odnosno 16 poena.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari