Odbojka

Gust raspored očekuje odbojkaše Mladosti

Odbojkaški klub Mladost nalazi se pred svojevrsnom turnejom po Evropi, gdje ih očekuju takmičarski mečevi u okviru MEVZA lige i evropskog CEV cup takmičenja.

Prije povratka u Brčko, koje je planirano za narednu nedelju, odbojkaši Mladosti putovaće u Kamnik na odigravanje meča u okviru VII kola Srednjoevropske lige MEVZA protiv domaće ekipe Calcita. Meč ovih rivala, odigran početkom prvenstva u Brčkom, jedan je od najuzbudljivjih susreta viđenih u dosadašnjem izdanju MEVZE.

Nakon jednonedeljne pauze od takmičarskih mečeva, tim Mladosti koji se napokon može pohvaliti kompletnošću igračkog kadra u zdravstvenom smislu i povratkom u trenažni proces jednih od najvažnijih igrača, optimistično se priprema za put na predstojeće mečeve, koji se mogu okarakterisati kao prekretnica sezone za izabranike Branka Mišića.

Očekujue nas izuzetno težak meč, protiv kvalitetnog protivnika, koji se nalazi u top 2 ekipe ovogodišnjeg izdanja lige. Putujemo u Kamnik sa ciljem da napravimo dobar rezultat. Posebno me raduje postepen oporavak određenih igrača koji su nam mnogo nedostajali u prethodnom periodu.

Riječi su Branka Mišića, šefa stručnog štaba brčanske Mladosti.

Meč VII kola MEVZA lige u Kamniku, zakazan je za 07.12. 2019 sa početkom u 20:00 časova.

CEV cup

U pauzama između mečeva u okviru MEVZE, sastav prvaka Bosne i Hercegovine očekuju aktivnosti i u evropskom CEV takmičenju. Nakon odigravanja meča u Kamniku, odbojkaši Mladosti putuju u Lausanne na megdan prvaku Švajcarske u okviru CEV cup takmičenja, ekipi Lausanne UC. Susret ovih rivala prvi je meč 1/16 finala CEV cupa dok će revanš meč biti odigran u brčanskoj dvorani Gimnazije.

Očekuje nas susret protiv prošlogodišnjeg osvajača Švajacarske lige, koji nije na nivou igara od prethodne godine, što može da predstavlja šansu da napravimo dobar rezultat na gostujućem terenu. Cilj nam je da ponovimo prošlogodišnji uspjeh, plasmanom u 1/8 CEV cupa.

Rekao je Tihomir Gajić, srednji bloker brčanske Mladosti.

MEVZA

Krajnja destinacija nedelje turneje, odbojkašima Mladosti, predstavljaće gostujući nastup u Bleiburgu, ekipi SK Zadruga AICH/DOB, petoplasiranog austrijskog predstavnika u ovogodišnjem izdanju Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA.

Susret ovih rivala na rasporedu je 14.12.2019. godine sa početkom u 19:00 časova.

Odbojkaši Mladosti trenutno se nalaze na 8. poziciji Srednjoevropske odbojkaške lige sa 4 osvojena boda.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari