Odbojka

GEN-I Volley – ŽOK Bimal-Jedinstvo 3:2

Odbojkašice ŽOK Bimal-Jedinstva uprkos hrabroj predstavi, doživjele su nesrećan poraz u okviru VI kola MEVZA lige, na gostovanju u Novoj Gorici.

Bile su višestruke prvakinje Bosne i Hercegovine na pragu potpunog preokreta u meču odigranom u jednom od najvećih gradova u Sloveniji, ali faktor sportske sreće u ovom duelu prevagnuo je na stranu domaćeg sastava te gošćama ostavio gorak okus poraza. Na kraju meča rezultat je glasio 3:2 u korist ekipe GEN-I Volley. 25:19, 25:21, 17:25, 23:25, 15:12 po setovima.

Nije susret počeo po volji izabranica Smaila Pezerovića, domaći sastav je djelovao odlučnije u najvažnijim dijelovima setovima i uspjevale su predstavnice Slovenije da izvojevaju pobjede na kraju početnih perioda. U najtežim momentima duela, domaća igračica Sara Kovač bila je inicijator vođstva nakon uvodnih borbi u meču. Ipak, djevojke iz Brčkog nisu imale namjeru tako lako da se predaju.

Nastavak susreta donosi mnogo bolju sliku ženskog odbojkaškog kluba Bimal-Jedinstvo. Zaigrale su Brčanske princeze na sebi svojstven način te apsolutno zagospodarile parketom. Adekvatno funkcionisanje svih segmenata igre, dovodi gostujući sastav, prvobitno do smanjenja , zatim i do potpunog izjednačenja u setovima. Prednjačila je najistaknutija igračica gostiju u ovom susretu, inače i najbolji poenter dosadašnjeg dijela takmičenja, Anđelka Radišković, uz kvalitetnu podršku ostatka ekipe.

Završni set donio je žestoku borbu u kojoj su više sreće imale domaće igračice obezbjedivši rezultatsku prednost od 3 poena na kraju seta. Zaslužile su djevojke ŽOK Bimal-Jedinstva mnogo više na ovom gostovanju ali će priliku za trijumf sačekati do narednog kola, kada u Brčko stiže ekipa HOK Kaštele.

Najefikasniji akteri meča bile su Sara Kovač iz tabora domaćih, te Anđelka Radišković iz redova gostiju sa 29 odnosno 23 poena na susretu.

Predsjednik Omerhodžić uručio poklon Milici Jovanović

Predsjednik ŽOK Bimal-Jedinstva, Esad Omerhodžić na sinoćnjoj utakmici uručio je prigodan poklon u znak zahvalnosti bivšoj igračici prvaka Bosne i Hercegovine, Milici Jovanović!

Facebook Komentari