Odbojka

Evropski prvaci ostali bez učešća na OI u Tokiu

SERBIA vs AUSTRALIA Beograd, 20.06.2015. foto: Nebojsa Parausic Odbojka, Srbija, Australija, Svetska liga, XYZ
Odbojkaška reprezentacija Srbije doživjela je poraz u trećem kolu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre.

Odbojkaška Srbije poraženi su od Bugarske sa 2:3 (21:25, 26:24, 22:25, 25:20, 13:15), te su ostali bez šansi da se plasiraju na Olimpijske igre.

Nakon veoma neizvjesnog početka prvog seta, Bugari su se odlijepili na plus pet što su iskoristili da dobiju prvi period igre – 25:21.

U drugom setu nešto drugačija slika, ali i velika drama.

Odličan početak Bugara nakon čega je uslijedilo vođstvo našeg tima, pred kraj seta vidjeli smo pravu dramu kada su “orlovi” došli do set lopte. Drugu je iskoristio Uroš Kovačević – 26:24.

Šta tek reći za treći set? Igralo se “poen za poen” nakon furioznog starta Srbije, ali je u finišu uslijedila odlična igra Bugara koji su na kraju i slavili rezultatom 25:22 i kojim su obezbedili plasman na OI.

Tako su se Bugari i sredinom trećeg seta opustili, svjesni da su već u polufinalu, Srbija se nije predavala, poravnali su naši odbojkaši na 2:2, dobili su četvrti set sa 25:20 i otišlo se u odlučujući peti.

U njemu dolazimo do vođstva 7:4, ali Bugari preokreću rezultat i na kraju dolaze do pobjede, kojom nas ostavljaju bez šansi za plasman u Tokio.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.