Odbojka

Calcit Volley Kamnik – OK Mladost Brčko 3:1

Odbojkaši brčanske Mladosti poraženi su na gostovanju u Kamniku, u okviru VII kola Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA.

Meč odigran u Kamniku, nažalost, nije ponudio uzbuđenje i rezultat kao prijašnji duel u Brčkom između ovih rivala, odigran 09.11. 2019.

Ekipa Mladosti, nakon dugo vremena, nastupila je u kompletnom sastavu, ipak nedovoljno je to bilo da se osvoje bodovi protiv favorizovanog tima Calcit Volleya, koji je želio da se revanšira Brčacima za poraz doživljen u dvorani brčanske Gimnazije.

Od samog starta susreta, domaći odbojkaši zagospodarili su dvoranom i već u početnim napadima stigli do zavidne rezultatske prednosti. Prvobitnih 10 poena na meču,8 su realizovali domaći odbojkaši.  Nošeni igrom Poljaka Miloša Hebde, Calcit nije pružao mnogo šansi gostujućem sastavu. Pred finiš prvog seta, domaćini su stigli i do najveće prednosti u dotadašnjem toku meča. 21:10 glasilo je pred završne poene u prvoj sekvenci. Svoj uvjerljiv nastup, Calcit je materijalizovao ubjedljivim osvajanjem prvog seta, 25:13.

Drugi set donosi nastavak problema za odbojkaše Mladosti. Identična situacija kao u prvom setu, dovodila je Calcit do prednosti koju su relativno lako ostvarivali. Mnoštvo neiznuđenih grešaka i nešto slabiji nastup u napadačkom dijelu, uprkos dobrom prijemu, koštale su Mladost osvajanje bodova u ovom duelu. Nakon 22 minute borbe u drugom setu, Calcit riješava drugi period u svoju korist, rezultatom 23:15.

Treći set, uslijed taktičkih promjena i pronalaženja odgovarajućeg sastava, uz sjajan nastup Jovana Ćendića, odbojkaši iz Brčkog zaigrali su znatno bolje u polju i tokom čitavog seta nalazili se u blagoj rezultatskoj prednosti, koju su konkretizovali pred kraj treće dionice, osvojivši set rezultatom 22:25.

Završni set ogledao se kroz mnoštvo oscilacija u igri Mladosti. Puleni Branka Mišića nalazili su se u rezultatskom vođstvu tokom početnog perioda seta, što je predstavljalo krunisanje energičnijeg nastupa u nastavku, koji bi mogao biti pokazatelj kojim putem bi se trebala kretati Mladost u narednim mečevima. Ipak, sama završnica, na opšte oduševljenje domaće publike, pripala je ekipi Calcit Volleya. Pad koncentracije gostiju, domaći sastav je iskusno nastupio i obezbjedio preokret koji je donio konačnu pobjedu. Set su riješili u svoju korist 25:22, što je značilo da bodovi ostaju u Kamniku i žal Mladosti za propuštenim prilikama.

Najefikasniji pojedinac u gostujućem sastavu bio je Jovan Delić sa 13 osvojenih poena.

Ekipa Mladosti nalazi se na poslednjem mjestu Srednjoevropske odbojkaške lige sa osvojena 4 boda u dosadašnjem toku takmičarskog kalendara.

Facebook Komentari