Odbojka

Brčanske princeze superiorne na domaćem parketu

U okviru VII kola Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA, odbojkašice ŽOK Bimal-Jedinstva izvanrednim nastupom savladale gošće iz Kaštele te zauzele 3. poziciju na takmičarskoj tabeli. Rutinsko izdanje krunisano ubjedljivom pobjedom 3:0, po setovima 25:19, 25:19. 25: 12, odlična je uveritra pred dva izuzetno važna gostovanja u narednim mečevima.

Uprkos imperativu pobjede, Brčanke rasterećeno ulaze u duel sa hrvatskim predstavnikom te nakon nešto mirnijeg početnog perioda igre, koji je ujedno bio i najneizvjesniji u ovom meču, preuzimanjem terenske inicijative na pogon Anđelke Radišković i Ivane Radović, igračice domaćeg sastava dolaze do značajnije rezultatske prednosti pred finiš prvog seta kojeg riješavaju u svoju korist, rezultatom 25:19.

Početak drugog seta donosi identičan scenario kao u prvom, izjednačena borba na startu drugog perioda održala je gošće u igri do rezultata 3:3. Serijom izvanrednih servisa, ovosezonsko pojačanje, Aleksandra Vajdova donosi Brčankama rano vođstvo, 9:5, prednost koju su izabranice Smaila Pezerovića znalački očuvale. čak i uvećale do okončanja drugog perioda. Važno je istaći i kapitena, Amiru Husić, koja je u ovom periodu maestralno razigravala sve saigračice. Rezultat drugog seta preslikan početnom, 25:19.

Treći set, predstavljao je samo čin formalnosti i nagradu za prikazano domaćim igračicama. Uvjerljiv nastup, ranjenim gošćama iz Kaštele u ovom periodu, dopustio je osvajanje samo 12 poena i potvrdu da Bimal-Jedinstvo polako diže formu u najvažnijim dijelovima sezone.

Svi segmenti odbojkaške igre bili su na vrhuncu u ovom meču, što je i rezultat ubjedljivog trijumfa u kojem je ponovo najbolja poenterka bila Anđelka Radišković sa 17 osvojenih poena. Nakon Radiškovićeve, najefikasnije u taboru domaćih bila je Ana Gajić sa 12 poena.

Vrijedno smo radile tokom treninga, prijem nam je fantastično funkcionisao, što nije bio slučaj u prethodnim mečevima. Ova pobjeda je plod našeg rada te smo mnogo srećne zbog toga.

Izjavila je Jovana Biberdžić, jedna od najmlađih u redovima ŽOK Bimal-Jedinstva.

Ovo je ujedno bio i poslednji nastup Brčanskih princeza na domaćem parketu u ovoj godini.  Naredna dva susreta u okviru MEVZA lige, izabranice Smaila Pezerovića igraće na gostujućim terenima.

Psihološki faktor je igrao glavnu ulogu u ovom meču, na nama je sada da ispoštujemo naš moto koji glasi “idemo dalje, sve do medalje”, te da dodatno uvećamo naše šanse u borbi za final-four, koji je naš primarni cilj.

Zaključila je Elena Babić, ovosezonski povratnik u redove ŽOK Bimal-jedinstva.

Facebook Komentari