Odbojka

Brčanske princeze poražene na domaćem terenu

Nakon prošlonedeljnog herojskog podviga u Zagrebu, odbojkašice Bimal-Jedinstva nisu uspjele realizovati prednost domaćeg terena u okviru 5. kola Srednjoevropske odbojkaške lige MEVZA. Pobjedu iz distrikta, u meču odigranom u brčanskoj dvorani Gimnazije, odnosi ekipa Nove KBM Branik ukupnim rezultatom 3:2 po setovima.

 

Po završetku  uzbudljivog meča, prepunog rezultatskog preokreta, više razloga za zadovoljstvo imao je tim Nove KBM Branik, ostvarivši vrijednu pobjedu rezultatom 3:2 u setovima. (23:25, 25:22, 25:22. 9:25, 10:15).

Poslije početnog ispitavanja snaga, gošće ulaze u bolji ritam meča i sredinom prvog seta prave osjetniju rezultatsku razliku,koju su rutinski sačuvale do samog kraja. Pokušale su domaće igračice borbenom igrom da se vrate u meč, medjutim prvi period utakmice pripao je ekipi iz Maribora, ukupnim rezultatom 23:25.

Radikalno drugačija slika na terenu vidjena je u drugom setu. Odbojkašice Bimal-Jedinstva zagospodarile su parketom i od samog starta preuzele rezultatsko vodjstvo i kontrolu nad utakmicom. Na pogon dinamcičnog trija Radišković-Gajić-Babić uz nekoliko zapaženih sekvenci prekaljenog majstora Amire Husić, drugi period završava se u korist domaćih igračica. Važno je istaći odličnu igru na mreži ekipe iz Brčkog u ovom dijelu utakmice. Na semaforu je stajao rezultatski egal, 1:1 u setovima.

Početak trećeg seta odvijao se u korist ekipe Bimal-Jedinstva. Domaće igračice nastavile su u ritmu sa kojim su i okončale prethodni period igre. Serijom poena 7:3, uz pomoć koja je pristizala sa ispunjenih tribina, sredinom trećeg seta, došle su do ozbiljne rezultatske prednosti,koju nisu ispuštale do okončanja navedenog perioda igra. Realizacijom svojih šansi, Brčanke stižu do potpunog preokreta na meču.

Nakon toga, neobjašnjiv pad u igri domaće ekipe. Početna 4 poena osvajaju gošće iz Maribora i koriste svoju priliku za povratak u meč. Nisu se domaće igračice snalazile u takvom odnosu snaga te su uspijel osvojiti tek 9 poena pruživši šansu predstavnicima iz Slovenije da naprave povratak iz naizgled izgubljene situacije. Malo toga je funkcionisalo u igri Bimal-Jedinstva pred početak odlučujućeg,5. seta.

Početak zavrčnog seta izgledao je ohrabrujuće za Bimal-Jedinstvo. Početna dva poena dijelo su domaćih aktera, medjutim ni to nije bilo dovoljno da se anulira  psihološka prednost koja je bila na strani ekipe Nova KBM Branik. Izabranice trenera Radovana Gačiča koriste ukazane šanse i u ovom dijelu meča, te serijom od 5 poena rezultatsku klackalicu prevode na svoju stranu. Predstavljalo je to završni udarac domaćoj ekipi, koja uprkos glasnoj podršci sa tribina, nije uspjela ponovo napraviti preokret. 10:15 na semaforu, značilo je da bodovi putuje u Maribor. Prava odbojkška poslastica, kranjim epilogom ipak su mnogo zadovoljnije gošće iz Slovenije.

Najefikasniji akteri susreta bile su Anita Sobocan iz pobjedničke ekipe, sa 24 postignuta poena, dok je najraspoloženija u domaćoj ekipi bila Andjelka Radišković sa 17 postignutih poena.

Domaća ekipa je bila u prilici da pobjedi na ovom meču ali se nisu snašli u odlučujućim momentima meča, te smo mi iskoristili svoje šanse.

Izjavio je Radovan Gačić, trener ekipe Nova KBM Branik.

Priliku za povratak na pobjednički kolosjek, ekipa Bimal-Jedinstva imaće u narednom kolu kada putuju u Novu Goricu, na megdan domaćem predstavniku, ekipi GEN I Volley-a.

Nažalost, nismo uspjeli da ponovimo izdanje sa prethodnog meča. Naš današnji protivnik je pokazao veću želju za pobjedom u ključnim momentima. Izvinjavam se našim navijačima. Nama preostaje da se oporavimo u narednim danima i spremno dočekamo naredni meč.

Rekao je trener domaće ekipe, Smail Pezerović.

Rezultati by SofaScore

Facebook Komentari