Odbojka

Brčanske princeze nadigrale Banjalučanke za prvi trofej ove sezone

ŽOK Bimal-Jedinstvo u finalnom meču kupa RS-a, nadigralo starog poznanika, ekipu UOK BL Volleya i time obezbijedilo prvi trofej u ovoj sezoni. Nakon početnog rezultatskog deficita, izabranice Smaila Pezerovića, nadoknadile zaostatak, trijumfovale rezultatom 3:1 u setovima i time na najbolji mogući način krunisale godinu na izmaku. (23:25, 25:16, 25:14, 25:19)

Uvodna borba ogledala se kroz opreznu igru oba sastava. Rezultatski egal najbolje je oslikavao dešavanja na terenu u početnom setu. Nakon vođstva Bimal-Jedinstva 15:14, koje su stekli na pogon Anđelke Radišković i serijom dobrih servisa Vajdove, gošće su prvi set na bolji način privele kraju. Pri rezultatu 18:18, izabranice Radmile Marković osvajanjem naredna 2 poena, krče put ka prisvajanju prvog seta, što su znalački i učinile do kraja istog.

Odlična reakcija domaćeg sastava u momentima koji su uslijedili. Probudila se domaća ekipa i na sebi svojstven način zaigrala pred mnogobrojnom domaćom publikom. Podignuti procenti dobrog prijema, uz odličnu blok igru, stavili su domaći sastav u pogodan položaj. Razigrana Ana Gajić na mreži, uz odlično izdanje Radiškovićeve i Babićeve u napadu, razlog su ubjedljivog osvajanja drugog seta, u kome su gošćama iz Banja Luke prepustile osvajanje tek 16 timskih poena.

 

Treći set, iako nije počeo po volji domaćih, potvrda je razlike u kvaliteti i trenutne jačine sastava ŽOK Bimač-Jedinstva. Povele su gošće rezultatom 3:5, kada je na servis Ivane Radović prouzrokovano mnoštvo problema za gostujuću igru u polju. Period igre u kojem domaći sastav pravi seriju 9:0 i stiže do ubjedljivog vođstva, 12:5, ispostaviće se kao prelomni trenutak meča. Odlična igra u polju svih domaćih igračica, vrijedi istaknuti odličan prijem servisa. U takvom scenariju, gošće nisu imale riješenja za Anđelku Radišković, koja se ponovo pokazala kao pravi talisman domaćeg sastava u važnim momentima. 25:14 i još ubjedljivije osvajanje trećeg seta za potpuni rezultatski preokret.

Stabilna igra Bimal-Jedinstva viđena je i u nastavku susreta. 6:3 prednost na početku seta, znalački je očuvana do konca istog. I u ovom setu, domaće pulenke predstavile su zavidnu blok igru, isticala se Ana Gajić, koja je svojim blokom obezbijedila meč loptu Bimal-Jedinstvu, koja je naknadno iskorištena pri rezultatu 24:19. Vrhunsko izdanje kompletnog tima, pogotovo u drugom i trećem setu, nagrađeni su trijumfom u trilogiji protiv velikih sportskih rivala iz Banja Luke.

Nakon prolaska u 1/8 finala CEV cupa, odbojkašice ŽOK Biml-Jedinstva odlaze na zasluženu pauzu u pobjedničkom ritmu.

Anđelka Radišković najbolji igrač finalnog susreta

Za najboljeg igrača finalnog duela, potpuno zasluženo, proglašena je Anđelka Radišković iz tabora ŽOK Bimal-Jedinstva.

Odličan način da završimo ovu godinu. Jedan od glavnih ciljeva je ispunjen. Uspjeli smo odličnim prijemom servisa, blokom i dobrim kontra napadima da ugrozimo gošće i zasluženo osvojimo prvi trofej u ovoj sezoni.

Izjavila je najbolja igračica finalnog meča, Anđelka Radišković.

 

Facebook Komentari