Odbojka

Brčanke osvojile Zagreb

Odbojkašice Ženskog odbojkaškog kluba “Bimal-Jedinstvo” Brčko su u 4. kolu Srednjoeuropske lige MEVZA gostovale u Zagrebu. “Brčanske princeze” su imale susret sa Hrvatskim akademskim odbojkaškim klubom “Mladost” Zagreb. Član stručnog stožera brčanskog kluba Mirsad Elezović ističe dobro otvaranje utakmice i osvajanje prvog seta 22:25. U drugom opuštanje koje koriste Zagrepčanke, te slijedi rezultat 25:14 i izjednačenje u setovima.

Nakon savjetovanja sa trenerom Smailom Pezerovićem, “Brčanske princeze” su zasjale punim sjajem u trećem setu sa uvjerljivih 12:25 i u četvrtom sa 22:25 za pobjedu i bodove koje su donijele u Brčko.

Sada su dobrostojeće na tabeli i konkurenciji sedam klubova. Nalaze se na trećem mjestu sa 6 bodova poslije tri odigrane utakmice. Odmora nema, te već u petak 8. novembra u dvorani brčanske Gimnazije u 19 sati, derbi lige, ŽOK “Bimal-Jedinstvu” dolazi, druga na tabeli, ekipa “Nova KBM Branik”

Izvor 

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.