Odbojka

Branko Mišić: Prolazak u 1/8 finala CEV cup-a fantastičan uspjeh za brčansku odbojku!

Nakon enormnog uspjeha, velikog trijumfa nad renomiranim protivnikom u okviru 1/16 finala CEV cupa i plasmana u 1/8 finala, imali smo priliku razgovarati sa Brankom Mišićem. Šef stručnog štaba brčanske Mladosti, još jednom je potvrdio koliko je minuli trijumf važan za cjelokupnu sportsku zajednicu u Brčkom.

Odbojkaši Mladosti, proteklog utorka, osvajanjem zlatnog seta u revanš meču odigranom u dvorani Gimnazije, te ukupnim trijumfom nad ekipom Lausanne UC ponovili su istorijski uspjeh za bosanskohercegovačku odbojku, plasmanom u 1/8 finala kupa CEV-a. Svoje oduševljenje nije krio ni strateg prvaka Bosne i Hercegovine, Branko Mišić.

Zaista fantastičan uspjeh. Uspjeli smo da izbacimo ekipu koja je ove godine gajila velike ambicije. Stabilan, mnogo dobro organizovan klub kojeg smo mi uspjeli značajno da poremetimo, prvenstveno odličnim nastupom u Švajcarskoj, gdje smo odigrali besprijekoran meč protiv ekipe koja igra najbržu odbojku u poslednjih nekoliko godina, što sam ja imao priliku da se uvjerim.

Rekao je Branko Mišić, te ukazao na detalje u konceptu igre tokom dvomeča ovih rivala.

Veliku stvar smo napravili na gostovanju. Sa druge strane, velika promjena desila se u revanš susretu. Prije meča u Švajcarskoj imali smo viđenje i koncept njihove igre, koju su oni radikalno promijenili u Brčkom i napravili nam određene probleme, posebno na prijemu koji je bio pomjeren uslijed njihovog fantastičnog servisa. Svojom razigranošću, psihološki su se dizali, dok smo mi tonuli u negativu. Ipak, svojom smirenošću, dobrim servisom u odlučujućim momentima uspjeli smo da materijalizujemo odličnu stvar koju smo napravili u Švajcarskoj i zasluženo prođemo dalje.

Objašnjava Mišić.

Odbojkaši Mladosti, hvataju zalet u najvažnijem periodu sezone. Plod toga su kvalitetni nastupi i u Srednjoevropskoj odbojkaškoj ligi, gdje se Mladost, kao debitant u nekoliko navrata zasita odlično pokazala. Određeni zdravstveni problemi igrača, spriječili su Brčake da naprave značajniji rezultat u dosadašnjem izdanju MEVZE.

Proteklog vikenda uspjeli smo da savladamo i prvaka Austrije na gostovanju. Ekipa SK Posojilnica Aich/Dob je prošlogodišnji učesnik finala MEVZE. Na samom početku takmičenja, uspjeli smo da savladamo i Calcit iz Kamnika koji je fantastičan tim,što dovoljno govori o kvalitetu koji posjedujemo. Desilo nam se da imamo kadrovskih problema. Eminović je bio van pogona od samog starta. Nemanja Božić je imao problema sa listom. Sokolar i Lukić su takođe dugo vremena bili van stroja. Spletom takvih okolnosti, bili smo primorani da improvizujemo sastav, što nas je koštalo u mečevima gdje smo, realno, mogli da ostvarimo bolji rezultat koji bi nas plasirao među lidere ovogodišnje MEVZE.

Istakao je Branko Mišić.

Trener brčanske Mladosti dodao je  da je debitantsko nastupanje u MEVZI od velike važnosti za rast ekipe, ali i igrački napredak svakog pojedinca.

Motivacija je na visokom nivou, učešće u ovakvom takmičenju pomaže nam da sazrijemo kao ekipa i da se pokažemo na nekom većem nivou. Igrom slučaju, u prevodu to znači da svim tim momcima fali određeno iskustvo u igranju ovakvih mečeva. Mislim da ako ekipa Mladosti uspije zadržati ovu ekipu na okupu, tek tada bi došlo do izražaja koliko ovaj sastav u stvari može da napravi još značajniji rezultat.

Nastupi protiv organizaciono moćnijih, finansijski dominatnijih, kvalitetnih odbojkaških timova, ujedno i pobjeda protiv Lausanne UC-a u okviru 1/16 finala CEV cupa,prema riječima Mišića, trebali bi da predstavljaju prekretnicu koja će dodatno napuniti tribine dvorane brčanske Gimanzije. Faktor domaćeg terena može da bude presudan u velikim utakmicama za domaće timove.

Nadamo se da će naši nastupi dodatno alarmirati i one koji do sada nisu imali adekvatnu zainteresovanost za odbojku ali i sport generalno. Želimo da naši sugrađani shvate kakve uspjehe pravimo i da nam u još većoj mjeri pruže podršku koja će brčansku odbojku da digne na još veći nivo.

Optimistično govori strateg Mladosti, ekipe koju ubrzo nakon praznične pauze očekuje i borba na tri fronta. Prioriteti su, već sada, poznati svima u klubu.

Prioriteti se redaju po etapama. Želimo da se kvalitetno prikažemo u Evropi, da se što bolje prikažemo i u nastavku takmičenja u MEVZI, jer nam to mnogo znači. Takvi nastupi, zatim bi trebalo da nam daju dodatnu prevagu u zavrsšnici domaćeg prvenstva, koja je u konačnici najvažnija stvar, jer kao prvaci želimo i naredne godine da obezbijedimo učešće u Evropi.

Zaključio je Branko Mišić.

Facebook Komentari