Odbojka

Brankica Mihajlović donosi još jednu olimpijsku medalju u Brčko

Foto: Reuters

Igračica odbojkaške reprezentacije Srbije, Brankica Mihajlović (30) sa Olimpijskih igara u Tokiju donosi još jednu medalju u Brčko.

Rođena Brčanka, koje je svoje prve odbojkaške korake napravila u najtrofejnijem bosanskohercegovačkom klubu – brčanskom Jedinstvu, ovaj put je došla do bronzane medalje.

U utakmici za treće mjesto Srbija je pobijedila Južnu Koreju sa 3:0, dok su zlatnu medalju odnijele Amerikanke koje su savladale Brazil također sa 3:0. Amerikanke su u polufinalu bile bolje od Srbije istim rezultatom.

Zbog povrede koja je muči već duže vrijeme, Mihajlović nije mogla da pomogne saigračicama kao prije pet godina na Igrama u Rio de Janeiru, kada je sa Srbijom osvojila srebrnu medalju.

Pored dvije olimpijske medalje, Brankica je sa reprezentacijom Srbije jednom bila svjetska (2018), a dva puta evropska šampionka (2017, 2019). Ima i jednu bronzu sa kontinentalnog takmičenja (2015).

Ona ima i bogatu klupsku karijeru sa brojnim titulama i pojedinačnim priznanjima, a trenutno je članica turskog Fenerbahčea.

Facebook Komentari