Odbojka

Arsenal oružja Bimal-Jedinstva torpedovao Kulu

Brčanske princeze već na startu pokazale superiornost. Od nekadašnjeg velikog derbija, priča se svela na rutinu.

Vidno motivisane i željne nastupa nakon duge pauze, aktuelne prvakinje torpedovale Kulu iz svih oružja i najavile “pakao” i ostalim rivalima na domaćoj sceni. U konačnici, epilog susreta odigranog u Mionici po setovima, glasio je 15:25, 11:25, 18:25 u korist Brčanki

Smail Pezerović računao je na sve igračice u prvom kolu i na parket dvorane u Mionici poslao najjači sastav. Sigurna igra u polju već od početnog servisa, entuzijazam domaćih igračica, dovoljan za samo 15 timskih poena u prvom setu.

Razgoropađene gošće, još bolje djeluju u drugom setu. Kula bez šansi, ubjedljivije je toizgledano nakon 25 timskog poena Bimal-Jedinstva, 11-25.

U trećem setu, formalnost uz nešto snažniji otpor Kule. Nakon ukupno 71 minuta odbojkaške igre, sigurnih 0-3 i premijerna pobjeda za aktuelne prvakinje. Lov na vrh, počeo je idličnim scenarijem.

I u narednom kolu, Bimal-Jedinstvo putuje u goste. Drugi ovosezonski ispit predstavljaće duel protiv ekipe ŽOK Smeč.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.