Odbojka

Ana Gajić i Katarina Popović produžile vjernost Bimal-Jedinstvu

Rođene Gačanke koje krasi “ono nešto” više i od iskrenog prijateljstva, nastavljaju zajedničku avanturu i na sportskom planu. Nakon isteka važećih ugovora, produžile su vjernost višestrukim prvacima Bosne i Hercegovine, ekipi Bimal-Jedinstva iz Brčkog. Parafom na nove ugovore, obavezale su se na vjernost klubu koja postaje validna do 2022. godine.

Globalna pandemija virusa COVID 19 uticala je i na odbojkaški sport u našoj zemlji. Prisustvo virusa zahtijevalo je obustavu takmičarskih aktivnosti koje su omogućile da na površinu ispliva sav “prljavi veš” iz krovnog saveza Bosne i Hercegovine. Za ovu godinu, ostali smo bez prvaka ali klubovi već uveliko rade na pripremama za nadolazeće ispite. Bimal-Jedinstvo ostvaruje jedan od primarnih ciljeva a to je obnova ugovora sa igračicama koje predstavljaju nosioce tima.

Svoje početne sportske korake, Ana i Katarina započele u u rodnom Gacku, prošavši sve selekcije istoimenog ženskog odbojkaškog kluba. Ana Gajić, srednji bloker reprezentacije Bosne i Hercegovine, 2016. godine potpisala je ugovor sa brčanskim Bimal-Jedinstvom. Idiličan odnos popraćen velikim brojem trofeja nastaviće se i u budućem periodu.

Ovo je samo kruna svih naših prethodnih razogovora prije prinudne pauze. Ostalo je samo da formalizujemo dogovor. Radujem se nastavku avanture sa Bimal-Jedinstvom. Nadam se da ćemo uprkos svim poteškoćama, biti član evropskih takmičenja i za narednu sezonu.

Izjavila je Ana Gajić.

Katarina je naknadno pristupila kolektivu Bimal-Jedinstva i po okončanju sezone za 2017/2018 potpisala ugovor sa Brčanskim princezama. Baš kao i njena sugrađanka, odigrala je važnu ulogu u istorijskom uspjehu Bimal-Jedinstva, čije su igračice ove godine kroz takmičenje u MEVZI, obezbijedile prvu evropsku medalju za Brčko distrikt. Iako su postojale indicije o prijevremenom završetku karijere, libero Bimal-Jedinstva smatra da je na kraju donijela pravu odluku.

Ne krijem, bila sam u situaciji kada sam razmišljala o prestanku aktivnim bavljenjem odbojkom. Međutim, prethodne dvije godine su bile sjajne, posebno u odnosu uprave, trenera i saigračica prema meni, tako da smatram da je produžetak saradnje najbolja opcija za mene i moj klub.

Objašnjava Katarina Popović.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.