Košarka

ŽKK Brčanka uvjerljiva protiv Slobode u Tuzli

ŽKK „Sloboda“ (Tuzla) – ŽKK „Brčanka“ (Brčko) 49:77, po četvrtinama: 14:10, 6:21, 17:20, 12:22. U 3. kolu Premijer lige BiH ŽKK „Sloboda“ je u Tuzli bila domaćin ŽKK „Brčanka“.

 

Na ovoj utakmici prvi nastup za „Brčanka“ imala je Amerikanka Mikaela Kimberlyn Stanton koja je potvrdila svoju vrijednost. Bila je najefikasnija na utakmici sa 25 postignutih koševa.

U listu strijelaca „Brčanke“ upisale su se: Ajla Mihmić 19, Amela Kurtalić i Lejla Livadić sa po 9, Mirela Halilović sa 7, Anja Đoja i Elma Tursunović sa po 4 koša, u sastavu su bile još: Ajla Redžović, Amna Avdić, Ajla Kadić. Trener: Adem Velegić.

U 4. kolu će u dvorani Tehničke škole u Brčkom ekipa „Brčanke“ koja dijeli peto mjesto na tablici sa sedam klubova (svi imaju po 4 boda) dočekati ŽKK „Konjic“ koji je četvrti sa pet bodova.

Izvor

 

 

 

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.