Košarka

ŽKK Brčanka – Jedinstvo BHT Tuzla 49:86

Košarkašice Brčanke ubjedljivo poražene na domaćem parketu u okviru 17. kola košarkaške lige za žene. Ekipa Jedinstva, na najbolji način, revanširala se domaćinu za poraz u prvom dijelu sezone u dvorani Mejdan.

Već na samom startu, gostujući sastav, predvođen Amerikankom, Keyerom Eaton, nametnuo svoj ritam igre i već tokom prve četvrtine nagovijestio konačan epilog proteklog meča. Domaća ekipa Brčanka, imala je problema sa realizacijom što se ogleda u tek 6 postignutih pona tokom početne četvrtine.

Druga četvrtina, najbolji je period igre domaćeg tima. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da se u nastavku značajnije ugrozi rezultat raspoložene ekipe Jedinstva koja je svoje šuteve pogađala u viskom procentima. Tuzlanke su za 3 poena šutirale vrlo dobrih 40%. Za dva poena, još boljih 54%. Od takvog procenta, odbrane nema. Dodati i podatak da domaća ekipa, na ovom meču nije realizovala nijedan šut za tri poena, iako ni sam broj pokušaja nije veliki. Tek tri šuta van linije 6,75.

Drugo poluvrijeme, košarkašice iz Tuzle odigrale su na veoma visokom nivou i preostale dvije četvrtine riješile u svoju korist dvocifrenom razlikom poena. Natup, koji će domaće igračice što prije željeti da zaborave.

Keyera Eaton bila je najefikasnija košarkašica na proteklom susretu sa 31 postignutim poenom. U redovima domaćih, Amela Kurtalić je brojala do 14 poena, Mirela Halilović do 13.

Ekipa Brčanke, koja je u ovom kolu pružila jedno od najslabijih izdanja, pretpila je treći uzastopni, ukupno 10. ovosezonki poraz, koji ih sada pozicionira na 7. mjesto prvenstvene tabele.

Facebook Komentari