Košarka

Željko Obradović: NBA je mafija!

epa08000219 Head coach of Fenerbahce Beko Istanbul Zeljko Obradovic reacts during the Euroleague basketball match between CSKA Moscow and Fenerbahce Beko Istanbul in Moscow, Russia, 15 November 2019. EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Najtrofejniji evropski trener bez dlake na jeziku.

Legendarni i po većini najveći trener Starog kontinenta Željko Obradović u intervju za Sportando je prokomentirao NBA i njihov odnos prema evropskim trenerima.

Nadam se da će jednog dana u NBA ligu otići i evropski trener i pokazati im sve naše vještine. Već ih je dosta spremno za to, no tamo ih sada nema, a jasno je i zašto – NBA je mafija.

Poručio je Obradović.

Ne daju našim trenerima da rade tamo i niko neće pričati o tome. Ja mogu to reći, jer mene NBA liga ne zanima…

U NBA ligi je nevjerovatna organizacija, ali Europa je proces, napredujemo iz godine u godinu. Naša košarka je možda zanimljivija od NBA-a, to misli još dosta ljudi.

Zaključio je Obradović.

Željko Obradović je u karijeri vodio Partizan, Joventut, Real Madrid, Panathinaikos i Fenerbahče te je svaku ekipu odveo na krov Europe, a sveukupno je uzeo devet naslova što ga čini najtrofejnijim trenerom Starog kontinenta.

Takođe ga se nebrojeno puta povezivalo s klubovima iz NBA lige, no srpski stručnjak se nikad nije odlučio otisnuti preko Bare, a sad je i objasnio da ga to jednostavno ne zanima.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.