Košarka

Razija Mujanović posjetila ŽKK Brčanku

Razija Mujanović, jedna od najboljih košarkašica u svijetu čije je ime ušlo u Kuću slavnih košarkašica, posjetila je Ženski košarkaški klub BRČANKU u dvorani Tehničke škole u Brčkom.

„Meni je uvijek zadovoljstvo doći u Brčko jer je to moj kraj. Nekad davno moje prve košarkaške korake napravila sam ovdje u Brčkom, zato se uvijek rado vraćam“,

rekla je slavna košarkašica. Brčanskim košarkašicama je predstavila značaj bavljenja košarkom i uopšte sportom i naglasila.

„Nadam se da ću vam dati poticaj za budući rad s namjerom da bolje trenirate da imate motiv. U vašim godinama nisam ništa bolje igrala nego vi. Bila sam uporna i nikada nisam odustajala. Imala sam svoj cilj, vjerovala sam u sebe da ću jednog dana napraviti karijeru. Tako i vi možete ako radite i mislite na košarku na sport. Na treningu dajte maksimum jer tu možete puno naučiti, budite sigurni da će rezultati doći. Postavite sebi cilj jer bez cilja nema rezultata. Slijedeći put želim da vas vidim da ste napravili korak više.“

rekla je Razija Mujanović koja je u Košarkaškom savezu BiH Tim menadžer sa zadaćom da brine o svim selekcijama. Istaknula je da reprezentacija seniorki ima ostvarene dobre rezultate u kvalifikacijama za EU prvenstvo sa dvije pobjede, a u rosteru su 24 reprezentativke. Zbog korona virusa nisu realizovani svi planom zacrtani susreti u pripremnom periodu kao što je Internacionalni turnir seniorki reprezentacija.

Izvor:

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.