Košarka

Radnički iz Goražda gostuje u Brčkom

Košarkašima Brčko Distrikta, XIII kolo A1 košarkaške lige BiH, donosi sudar protiv ekipe iz gornjeg doma tabele. U dvoranu Tehničke škole u Brčkom, u goste dolazi ekipa iz Goražda, sastav Radničkog.

Nakon blijedog izdanja u prethodnom domaćem nastupu, košarkaši Brčko Distrikta već u subotu imaju priliku popraviti utisak i dodatno uvećati bodovni saldo, koji za sada iznosi skromnih 16 bodova. Dovoljnih tek za 11 poziciju na prvenstvenoj tabeli.

Pred igračima iz Brčkog je težak ispit. U goste stiže četvrtoplasirana ekipa iz Goražda. Sigurno je da će domaći igrači morati da pruže znatno kvalitetniju partiju na obje strane parketa ako žele da se nadaju pozitivnom ishodu u subotnjem meču. Ekipa sa Drine u Brčko stiže u pobjedničkom raspoloženju nakon trijumfa protiv ekipe Turbine u prethodnom kolu.

Prvi ovosezonski meč subotnjih rivala ponudio je pravu košarkašku ljepoticu. NBA meč prema broju poena, pripao je Radničkom rezultatom 112:105. Garancija napadačke igre koja bi trebala da bude prisutna u velikoj mjeri i tokom drugog duela pomenutih rivala.

Meč se igra 25. januara sa početkom u 18:00 časova.

Facebook Komentari