Košarka

Pripreme Zmajica za nastup na Eurobasketu počinju 9. maja

Foto: FIBA

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije BiH za nastup na Evropskom prvenstvu (od 17. do 27. juna) počet će okupljanjem igračica u Sarajevu, zakazanim za 9. maj.

Dan kasnije bit će obavljen sistematski pregled ekipe, a zatim će se članovi stručnog štaba i reprezentativke zaputiti na Vlašić, gdje će trenirati 12 dana.

Prve dvije prijateljske utakmice na pripremama naša selekcija će odigrati protiv reprezentacije Hrvatske u Poreču 29. i 30. maja. Planirani su i mečevi protiv Crne Gore u Podgorici 5. i 6. juna, s tim da je otvorena mogućnost ugovaranja još jednog ili dva pripremna susreta.

Završni dio priprema naše Zmajice odradit će u Tuzli nakon povratka iz crnogorske prijestolnice, odakle će 13. juna s tamošnjeg aerodroma otputovati za Francusku.

Podsjetimo, ženska reprezentacija BiH na Eurobasketu će biti u grupi C sa Turskom, Belgijom i Slovenijom. Utakmice prve faze EP naš nacionalni tim igrat će u Strazburu od 17. do 20. juna.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.