Košarka

Premijera brzo ide u zaborav, poraz KK Brčko Distrikta u Živinicama

Košarkaši Brčko Distrikta, porazom započeli takmičarski maraton u ovogodišnjem izdanju A1 lige Bosne i Hercegovine. Prva četvrtina, nedovoljna za konačan uspjeh. Po periodima, 21:23, 18:16, 25:17, 19:14.

Nakon višemjesečne pauze, svoje nastupe dočekali su i akteri košarkaških zbivanja u našoj zemlji. Prvi ispit u novoj sezoni, košarkaši Brčko Distrikta imali su u Živinicama, protiv istoimenog domaćeg sastava.

Krenuli su Brčaci konkretnije u meč, bolje djelovali u oba pravca i prvu četvrtinu, za jedan koš, ukupno 21:23, riješili u svoju korist. Neizvjesnost je nastavljena i u drugoj četvrtini, domaći se vraćaju u meč, takođe košem razlike riješavaju drugu dionicu pa se na poluvrijeme otišlo sa egal rezultatom. Bilo je 39:39.

Pad u igri Brčaka u nastavku, domaći koriste svoje prilike, napadački su materijalizovali čvršću odbranu i pred poslednju četvrtinu stigl do respektabilnih 8 poena prednosti, te znatno prelomili meč u svoju korist.

Nisu se gosti predavali, pokušali su da naprave povratak u meč, međutim nedovoljno dobri u drugom dijelu da bi uzdrmali raspoloženiji tim Živinica. Stao je goste i šut iz igre, zabili su samo 14 koševa u poslednjoj dionici. Domaći su do kraja i povisili prednost na dvocifrenu razliku.

U konačnici, slavlje domaćih na premijeri. Postigli su 83 timska poena, Brčake zaustavili na 70.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.