Košarka

Poznata najizvjesnija opcija za nastavak ABA lige

Koje su opcije za kraj ABA lige?

Predsjedavajući ABA lige Domagoj Čavlović ističe da i dalje nema odgovor na pitanje da li će takmičenje biti nastavljeno.

Veoma teško je u ovom trenutku dati pravi odgovor. Naravno da bi svi košarkaši, kao i mi željeli da se sezona završi na parketu, to je bio stav svih klubova na poslednjem sastanku, ali isto tako postoje razlozi i da se ne odigra. Moramo da čekamo kako će da se razvija situacija oko korone. Činjenica je da se većina država u regionu polako oporavlja, i meijre se relaksiraju, ali to ne mora ništa da znači.

Ističe Čavlović.

ABA liga neće sama donijeti odluke, već će to učiniti sa Evroligom i klubovima. Najizvesnija opcija jeste da jedna ekipa, odnosno jedna dvorana bude domaćin.

To je izvjesna opcija, ali kažem, moramo da vidimo kako se razvija situacija. Isto tako očekujemo kako će ovo pitanje riješiti Evroliga. Za sada niko ništa ne zna. Nije jednostavna donijeti bilo kakvu odluku, pogotovo oko toga kako riješiti problem sa igračima iz inostranstva. Da li će i oni morati da idu u izolaciju ili ne, koliko će da budu u njoj. Kako ih testirati, mnoga pitanju su i dalje otvorena i nadam se da ćemo što prije doneti konkretnu odluku. Svi bi mi želeli da dobijemo šampiona na parketu, ali vidjećemo kako će na kraju sve to da ispadne.

Rekao je Čavlović.

Čitava situacija je veoma složena i odgovor na pitanje nije lako dati. Uglavnom, većina timova u ABA ligi već trenira…

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.