Košarka

Otkazan ABA Superkup, nova sezona počinje 19. septembra

Na jučerašnjoj skupštini ABA lige odlučeno je da nova sezona počne 19. septembra i da traje do 28. marta, dok će plej-of početi 4. aprila.

Poslednjeplasirani tim će ispasti u ABA 2, dok će ekipa koja završi 13. na tabeli igrati baraž protiv drugoplasiranog tima iz ABA 2.

Gorica, Helios Suns, Lovćen 1947, MZT Skopje Aerodrom, Rabotnički, Sloboda Užice, Spars Realway, Sutjeska, Široki i Zlatibor su ostvarili plasman u ABA 2 na osnovu rezultata u državnim šampionatima.

Specijalne pozivnice dobili su Mladost Zemun, Studentski centar, Sloboda Tuzla i Podgorica.

Sezona u ABA 2 počinje 23. septembra i igraće se do 7. aprila, dok će plej-of početi 14. aprila 2021. godine.

Takođe, ABA Superkup je otkazan i neće se igrati ove godine.
ABA liga i njeni klubovi nastaviće da prate razvoj situacije u vezi sa Covid-19 i ostaće u stalnom kontaktu sa državama i zdravstvenim organizacijama, kako bi koordinirali svoje dalje korake u skladu sa mogućim ograničenjima“, stoji u saopštenju ABA lige.

Izvor:

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.