Košarka

Milica Đokić na pripremama košarkaške reprezentacije Srbije

Kapiten seniorske, juniorske i kadetske selekcije Košarkaškog kluba Lavovi iz Brčkog petnaestogodišnja Milica Đokić otputovala je na pripreme ženske kadetske reprezentacije Srbije pred nastup na FIBA Youth European Challengers koji će biti održan od 9. do 14. avgusta u Španiji, u gradu San Fernando, saopšteno je danas iz Lavova.

Prvi dio priprema ženske kadetske reprezentacije Srbije će se održati na Divčibarama do 14. jula, nakon čega slijedi drugi dio od 17. jula do 5. avgusta u Banji Koviljači, odakle će i otputovati u Španiju.

Pored reprezentacije Srbije na FIBA Youth European Challengers nastupiće i reprezentacije Španije, Mađarske, Litvanije, Hrvatske i Ukrajine.

Poziv selektora ženske U16 reprezentacije Srbije Biljane Stanković došao je kao nagrada za Milicu Đokić, koja iza sebe ima  fantastičnu sezonu. Predvodila je seniorsku selekciju KK Lavovi do šampionske titule u prvenstvu Republike Srpske i plasmana u najviši rang ženske košarke u Bosni i Hercegovini Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sa kadetskom selekcijom KK Lavovi osvojila je vicešampionsku titulu u prvenstvu Republike Srpske, dok je sa juniorskom selekcijom osvojila treće mjesto. Rezultati kadetske i juniorske selekcije Lavova bili su dovoljni za plasman u Ligu mladih Bosne i Hercegovine i u septembru mjesecu će se boriti za titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Iako petnaestogišnjakinja, statistika koju je ostvarila u seniorskoj konkurenciju u prvenstvu Republike Srpske pokazatelj je da je Milica Đokić u svom uzrastu jedna od najperspektivnijih i najkvalitetnijih evropskih košarkašica. Prosječno je postizala 27,1 poena po utakmici, 8,9 skokova, 6,9 asistencija i 4,9 ukradenih lopti. Prosječan indeks korisnosti u protekloj sezoni iznosi je nevjerovatnih 27,3! – navedeno je u saopštenju.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.