Košarka

Milica Đokić iz Lavova na pripremama sa reprezentacijom Srbije

Kapiten ženske kadetske selekcije KK Lavovi iz Brčkog Milica Đokić (2005) pozvana je na pripreme kadetske reprezentacije Srbije.

Odlične igre u dresu Lavova prethodnih sezona nisu prošle nezapaženo kod mnogih trenera širom Evrope, a poziv u reprezentaciju Srbije dolazi kao nagrada za sav uloženi trud prethodnih godina.

S ciljem provjere tehničko-taktičke sposobnosti košarkašica (2005. i 2006. godište) Košarkaški savez Srbije (KSS) organizovao je pripreme za žensku kadetsku reprezentaciju Srbije, koje će biti održane u Banji Koviljači od 8. juna do 23. juna 2020. godine.

Ove godine po kalendaru Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) u planu je bilo održavanje kontinentalnog prvenstva za kadetkinje u Sarajevu, na kojem je trebala nastupiti i reprezentacije Srbije.

Međutim, zbog pandemije CODID-19 virusa, otkazana su sva evropska prvenstva za mlađe reprezentativne selekcije, a ista će biti održana tokom 2021. godine.

Planirano je da se kadetska selekcija Srbije ove godine ponovo okupi u avgustu i novembru, a cilj je da se provjere sve igračice koje imaju reprezentativni potencijal.

Milica Đokić košarku trenira od svoje devete godine, a poziv od strane KSS predstavlja veliko priznanje i obavezu kako za nju lično tako i za KK Lavovi koji je odavno postao prepoznatljiv po kvalitetnom i posvećenom radu sa mlađim kategorijama i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Kao jedna od najtalentovanijih košarkašica u svom godištu u regiji Milica Đokić je sa pionirskom selekcijom Lavova prethodne sezone osvojila vicešampionsku titulu u prvenstvu Republike Srpske i proglašena je za MVP košarkaškog kampa u organizaciji Košarkaškog saveza Republike Srpske (KSRS).

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.