Košarka

“Lavice” ubjedljive u Ženskoj omladinskoj ligi BiH

Proteklog vikenda, u Gračanici su odigrane utakmice četvrtog kola Ženske omladinske lige Bosne i Hercegovine za košarkašice u konkurenciji kadetkinja.

Kadetkinje KK Lavovi iz Brčkog odigrale su ukupno dvije utakmice i upisale su isto toliko pobjeda.

U prvoj utakmici savladana je izuzetno kvalitetna ekipa “Leotara 03” iz Trebinja rezultatom 55:37. Dok su u drugom meču dana mlade brčanske košarkašice slavile još ubjedljiviju pobjedu, ovoga puta protiv ekipe ŽKK “Konjic” iz Konjica rezultatom 62:37.

Nakon ovih pobjeda košarkašice Lavova sa skorom od 4. pobjede i 2. poraza zauzimaju treće mjesto na tabeli od ukupno 10. ekipa iz čitave Bosne i Hercegovine. Do kraja regularnog dijela kadetkinje Lavova imaju još tri utakmice i nadaju se da će uspjeti na kraju ligaškog dijela ostvariti plasman među prve četiri ekipe koje vode na završni Final Four turnir.

Za ekipu Lavova na utakmicama protiv Leotara i Konjica nastupile su: Milica Đokić, Amila Smajić, Katarina Stanišić, Jelena Lazarević, Adna Okić, Nikolina Đokić, Violeta Vukić, Ana Đokić, Marija Starčević, Ksenia Vukić, Tamara Šarenac, Marija Lukić i Sara Đokić.  Trener: Aleksandar Bližnjaković.

Naredne utakmice u okviru Ženske omladinske lige BiH igraju se u Živinicama, a protivnice brčanskim košarkašicama biće vršnjakinje iz KK „StarTz“ iz Tuzle i KK „ABC“ iz Živinica.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.