Košarka

Krilni centar Atlanta Hawksa suspendovan na 25 mečeva

Krilni centar Atlanta Hawksa, John Collins, suspendovan je na 25 utakmica zbog pada na dopingu. Kako se navodi u liginom saopštenju, Collins je bio pozitivan na Peptid-2 (GHRP-2). Riječ je o supstanci koja povećava hormone rasta, a nalazi se na listi zabranjenih.

Želim se izvinuti svojim suigračima, cijeloj franšizi, navijačima, partnerima i zajednici zbog ove situacije. Jasno mi je da ovo ima veliki utjecaj na ono što želimo ostvariti ove sezone i zbog toga sam jako frustriran i razočaran u sebe. Uvijek sam pazio što stavljam u svoje tijelo, ali uzeo sam dodatak koji je bio kontaminiran ilegalnom supstancom, a ja to nisam znao. Planiram uložiti žalbu na svoju suspenziju

Rekao je Collins.

Suspenzija mu je počela sinoćnjom utakmicom protiv San Antonio Spursa. Bit će to veliki udarac za Hawkse jer je Collins igrao jako dobro na početku sezone. U pet utakmica je prosječno ubacivao 17 poena uz 8,8 skokova 1,6 asistencija, dvije blokade i jednu ukradenu loptu. Collinsa će ova pauza koštati 610,582 dolara od 2,686,560 godišnje plate.

Ovo znači da će se Atlanta morati više osloniti na Jabarija Parkera koji pruža dobre partije ove sezone. Sinoć je, u prvoj utakmici bez Collinsa, protiv Spursa ubacio 19 poena uz osam skokova.

Zanimljiva je i ova situacija u NBA-u. U posljednja dva mjeseca bile su tri suspenzije zbog dopinga – Wilson Chandler, DeAndre Ayton i sada John Collins. Tri prethodne suspenzije bile su u razdoblju od 2014. do 2018. godine. Čini se da je liga krenula u borbu sa supstancama koje poboljšavaju nastupe igrača.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.