Košarka

KK Brčko Distrikt u pohodu na četvrtu uzastopnu pobjedu

Košarkaši Brčko Distrikta putuju na Ilidžu gdje će sutra naveče odigrati zaostali susret 16. kola košarkaške A1 lige Bosne i Hercegovine. Rival će biti ekipa Igman Burch Univerziteta.

Predstavom sezone u kojoj su savladali lidera na tabeli, ekipu sarajevske Bosne, apetiti brčanskog kluba rastu iz dana u dan. Na red dolazi gostovanje ekipi Igmana, koje nije odigrano prema ranije utvrđenom rasporedu. Razlog odlaganja meča je virus koji je zadesio nekolicinu igrača ali i članove stručnog štaba domaće ekipe.

Prvi meč ovih rivala, odigran je na samom startu šampionata, Slavila je ekipa Brčko Distrikta, rezultatom 94:84.

Brčaci meč dočekuju u odličnoj atmosferi nakon prikazanih igara u poslednje vrijeme, koje su znatno popravile sliku kluba u prethodnom periodu. Brčko Distrikt, trenutno se nalazi na 8. poziciji sa 22 boda, isto koliko ima i naredni rival pulena Azura Hadžovića.

U taboru Brčaka su svjesni težine gostovanja ali minuli period im daje za pravo da sa optimizmom gledaju na predstojeći izazov.

Ekipa Igmana je vrlo nezgodan rival na domaćem parketu. Posjeduju nekolicinu mladih i perspektivnih košarkaaša, te će svakako predstavljati veliki izazov za nas. Atmosfera u timu je odlična. Idemo na Ilidžu da se nadigravamo i nadamo se pozitivnom ishodu na kraju meča.

Izjavio je Milan Cvjetković, uzdanica Brčko Distrikta.

Facebook Komentari