Košarka

Jokić i Nurkić u srdačnom zagrljaju nakon meča

Prijatne scene na parketu Pepsi centra…

Sinoć su na tlu SAD-a odigrana četiri duela NBA lige, među kojima je i meč u Denveru u kojem su domaći Niggetsi slavili nad Portlandom sa 114:99.

Bh. centar i košarkaš Blazersa Jusuf Nurkić još uvijek nije na raspolaganju treneru Stottsu zbog povrede koju je zadobio u martu mjesecu kada je slomio nogu.

Proces oporavka za 213 centimetara visokog centra teče prema planu, a sinoć je po prvi put Nurkić odlučio otputovati sa ekipom na gostovanje.

Nuggetsi su na kraju slavili ponajviše zahvaljujući sjajnom Nikoli Jokiću koji je ubacio 20 poena i tom učinku dodao 11 skokova i šest asistencija.

Nakon meča nekadašnji saigrači u Denveru su se sreli na parketu Pepsi Centra i razmijenili par rečenica uz srdačni zagrljaj.

Drago mi je da je Nurkić dobro. Primijetio sam da je smršao, drago mi je da će se vratiti i zaigrati ponovo

Izjavio je srpski košarkaš nakon susreta.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.