Košarka

Eh, taj Dennis Rodman

Dokumentarni film o Michaelu Jordanu “Posljednji ples” otkriva mnogo toga iz perioda kada su Chicago Bullsi bili daleko najbolja ekipa u NBA ligi.

Jordan je za mnoge najbolji košarkaš svih vremena, a sada konačno je snimljen dokumentarac koji može zadovoljiti ukuse njegovih fanove. Treća i četvrta epizoda prikazane su prije dva dana i izazvale su ponovo lavinu komentara.

Ovaj put u centru pažnje našao se kontroverzni Dennis Rodman koji je bio dio sjajne generacije Bullsa. Rodman je imao veoma buran život van parketa što se dosta puta odrazilo na Bullse, ali Jordan je uvijek bio taj koji je znao kako doprijeti do Rodmana i vratiti ga na pravi put.

U trećoj epizodi otkriveno je da je Rodman u sezoni 1997/98. u jeku sezone tražio odmor od Phila Jacksona, a on je u razgovoru s Jordanom odlučio da dozvoli Rodmanu da otputuje u Las Vegas na odmor u trajanju od 48 sati.

Jordan je već tada znao da Rodman neće ispoštovati dogovor i pojaviti se na treningu dva dana kasnije. Rodman je itekako probio taj dogovor, a na kraju je Jordan bio taj koji ga je vratio na trening, ali nije htio otkriti na koji način je to uradio.

Morali smo ga izvući iz kreveta, ali ne želim pričati o tome šta je bilo u krevetu i gdje je on uopšte bio.

Rekao je Jordan u dokumentarcu, te nije htio da otkrije ništa više.

Rodman je tada bio u vezi s glumicom Carmen Elektrom koja je potvrdila da je Jordan jednog dana pokucao na vrata njihove sobe.

Neko je kucao na vrata i to je bio Michael Jordan. Ja sam se sakrila iza kauča jer nisam htio da me vidi takvu. On je Dennisu rekao da moraju na trening i da je vrijeme da se vrati.

Izjavila je Elektra.

Iako mnogi vjeruju da je Jordan otputovao u Las Vegas da vrati Rodmana čini se da to i nije baš tako. Režiser ovog dokumentarca Jason Hehir otkrio je da je Rodman bio u Chicagu, ali da nikome nije rekao da se vratio iz Las Vegasa.

Ljudi su to pogrešno shvatili. Rodman je živio bukvalno preko puta dvorane. Godišnji koji je dobio je proveo u Vegasu, ali se vratio u Chicago. Onda je Michael rekao da ode po njega. Kada su došli do vrata lupali su mu, a Michael je tražio da se kamera ugasi. Uhvatio ga je za prsten u nosi u izveo iz sobe i otjerao na trening. Vidi se na snimcima da je on u pidžami došao na trening.

Rekao je Hehir.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.