Košarka

DA LI ĆE ABA LIGA BITI ODLOŽENA?

Zbog loše epidemiološke situacije u regionu, čelnici regionalne lige u dogovoru sa klubovima razmatraju opciju odlaganja početka takmičenja.

Rapidan rast broja zaraženih korona virusom u cijelom regionu najvjerovatnije će dovesti do odlaganja početka nove sezone ABA lige.

Čelnici regionalne lige u dogovoru sa klubovima razmatraju takvu opciju i blizu su odluke da to i urade, prenose podgoričke “Vijesti”.

Početak ABA lige zakazan je za 19. septembar, ali bi on mogao biti pomjeren za dvije nedjelje.

Crnogorski medij prenosi da će ABA liga do kraja jula objaviti novi termin, jer bi u avgustu trebalo da počnu pripreme klubova za novu sezonu. U situaciji kada se svakodnevno bilježi veliki broj novooboljelih infekcijom Covid-19 u regionu, i uz restrikcije za putovanja, jasno je da nema uslova za igranje košarke.

Zbog epidemije je otkazan i Superkup ABA lige, koji je bio planiran da se održi u Podgorici sedam dana prije početka sezone

Isti scenario razmatra i Evroliga, koja bi trebalo da krene 1. oktobra.

Izvor: 

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.