Košarka

Brčanskim “Lavicama” zlato u Sarajevu

Ženska ekipa Košarkaškog kluba Lavovi u basketu 3×3 osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju na Državnom takmičenju Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine, saopšteno je jutros iz ovog Kluba.

Prethodna dva dana Sarajevo je bilo domaćin Finalnog takmičenja Sportskih igara mladih Bosne i Hercegovine na kome su učestvovale najbolje ekipe sa kvalifikacionih takmičenja, koja su održana u 40 gradova širom Bosne i Hercegovine.

Izuzetno uspješnu sezonu mlade košarkašice Lavova uspjele su da krunišu još jednim zlatom, drugu godinu zaredom, potvrdivši dominaciju u ovom takmičenju, a samim tim ostvarivši plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih koja će se u avgustu mjesecu održati u Splitu.

Ubjedljive pobjede u prva dva kola protiv ekipe G-Stars iz Gračanice rezultatom 14:7 i ekipe Vlasenice rezultatom 16:5 donijele su Lavicama plasman u finale i priliku za odbranu titule osvojenu prošle godine.

Finalni meč protekao je u apsolutnoj domanaciji brčanskih košarkašica koje nisu dale ni promil šanse protivnicama iz Maglaja. Iako oslabljene neigranjem kapitena Milice Đokić, Lavice su igrom koja je oduševila sve prisutne u sportskoj dvorani hotela Hills stigle do nove zlatne medalje ne dozvolivši protivnicama da postignu nijedan koš.

Na kraju ubjedljivih 15:0 za prvo mjesto i plasman na Međunarodnu završnicu Sportskih igara mladih u Splitu na kojoj će se nadmetati sa najboljim ekipama iz Srbije i Hrvatske.

Zlatne medalje brčanskim Lavicama uručila je košarkaška reprezentativka Bosne i Hercegovine Marica Gajić, navedeno je u saopštenju.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.