Košarka

Brčanka trijumfalno napustila Mejdan

Košarkašice Jedinstva Dženex neće po dobrom pamtiti meč 6. kola Prvenstva BiH. Tuzlanke su u dvorani Mejdan ugostile ekipu Brčanke i sasvim zasluženo doživjele poraz 73:77 (25:20, 13:23, 18:07, 17:27).

Ekipa iz Brčkog vodila je tokom većeg dijela meča, a najveći pad u igri desio im se u trećem periodu. Tuzlanke su tada dominirale, pobjegle na nešto veću prednost pa se činilo da će do kraja domaći sastav slaviti sigurnu pobjedu.

Nažalost po domaće navijače u dvorani Mejdan, desilo se suprotno. Brčanka je zaigrala snažniju odbranu, potpuno izbezumila tuzlanski sastav zonom, te brzo istopila prednost domaćeg tima. Tuzlanke su forsirale šut za tri poena i dok su promašivale, gošće su malo po malo povećavale prednost.

Domaći sastav u zadnjim minutama stiže do tijesnog zaostatka, no Brčanke se nisu dale iznenaditi, pa sasvim zasluženo slave vrijednu pobjedu.

U redovima pobjedničkog sastava Mikaela Stanton je postigla 20, a Mirela Halilović i Amela Kurtalić po 16 poena. Jedinstvo Dženex po efikasnosti su predvodile Žaklina Milošević sa 20 i Naida Ruščuklić sa 18 postignutih poena.

Izvor

Facebook Komentari