Košarka

Bosnić objavio spisak košarkaša za Grčku i Bugarsku, Efes nije pustio Musu

Vedran Bosnić

Naša reprezentacija se već plasirala na Eurobasket, a ovog mjeseca će odigrati dvije posljednje utakmice kvalifikacija protiv Grčke i Bugarske 20. i 22. februara.

Spisak igrača za završni prozor kvalifikacija za Eurobasket koje će naša reprezentacija odigrati u Rigi (Latvija) izgleda ovako:

John Roberson (Estudiantes, Španija), Sani Čampara (Split, Hrvatska), Muhamed Pašalić (Bosna Royal, BiH), Karlo Matković (Mega Soccerbet, Srbija), Amar Alibegović (Virtus Bologna, Italija), Aleksandar Lazić (Mornar, Crna Gora), Adin Vrabac (Krka, Slovenija), Emir Sulejmanović (Tenerife, Španija), Tihomir Vranješ (Zrinjski, BiH), Haris Delalić (Čelik, BiH), Kenan Kamenjaš (Spars, BiH), Amar Gegić (Spars, BiH), Ajdin Penava (Mons, Belgija), Darko Talić (Igokea, BiH), Jure Zubac (Široki, BiH), Ismet Sejfić (Sutjeska, Crna Gora) i Nedim Buza (Spars, BiH).

Na spisku nema Džanana Muse koji se vratio iz NBA lige i potpisao za turski Efes.

Džanan Musa kao igrač Efesa i Euroleague nije dobio ‘zeleno svjetlo’ svog kluba za ovaj prozor što je i očekivano s obzirom na situaciju odnosa između FIBE i Euroleague.

naveli su iz Košarkaškog saveza BiH.

Osim Muse, u našem timu neće biti još nekoliko igrača.

Pred muškom reprezentacijom je posljednji prozor kvalifikacija za EP i okupljanje je u Rigi 15. februara. Veoma sam sretan da ćemo se opet okupiti i nastaviti sa kvalitetnim radom i uzajamno širiti našu pozitivnu energiju. Imamo taj luksuz da smo se već uspjeli kvalifikovati za EP sto nam omogućava da pružimo priliku i odgovornosti igračima koji to nisu imali priliku u prva dva prozora. Nažalost, u Rigi nećemo moći računati na našeg kapitena Miralema Halilovića koji je operisao vilicu prije par dana, kojem želimo brzi oporavak i povratak u reprezentaciju. Milošević i Atić su dobili poštedu u ovom prozoru zbog iscrpljenosti i povreda, na tim pozicijama želimo dati više prostora nekim drugim igračima.

poručio je Bosnić.

Izvor: Klix.ba

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.