Košarka

Amerikanka Michaela Stanton na dvije utakmice postigla 53 koša

Ženski košarkaški klub „ Brčanka“ je u 4. kolu Premijer košarkaške lige BiH igrala sa Ženskim košarkaškim klubom „ Konjic“ i pobijedila 74 : 54.

Mlada ekipa iz Konjica, ( prosjek 15,4 godine) novajlije u ligi, solidno je parirala Brčankama tek u zadnjem periodu utakmice. Po periodima rezultati: 14 : 7, 21 : 11, 19 : 13 i 20 : 23.

Koševe za domaću ekipu u dvorani Tehničke škole postigle su: Michaela Kimberlyn Stanton 28 i najefikasnija je bila na utakmici koja joj je druga, a u prvoj je postigla protiv „Slobode“ 25 koševa, ukupno 53.

U listu strijelaca su se upisale i Lejla Livadić (12), Mirela Halilović (10), Lejla Mihmić (9), Ajla Lević (7), Amela Kurtalić (4), Ivana Bužanin i Elma Tursunović (po dva koša). Kod Konjica Zerina Kadić je postigla 25 koševa. Osim Kadićke koja je reprezentativka BiH U-16 u ekipi je i Emela Ramić, reprezentativka BiH U-18, dok je u ekipi Brčanke reprezentativka Amela Kurtalić koja igra za selekcije U – 16 i U -18.

Košarkašice u elitnoj ligi BiH imaju pauzu naredni vikend, jer će Ženska košarkaška seniorska reprezentacija BiH odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021. godine, sutra ( četvrtak 14.11.) u Orenburgu (Rusija) sa reprezentacijom Rusije, a u nedjelju ( 17.11.) igraju u dvorani Skenderija u Sarajevu sa reprezentacijom Švicarske.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.