Košarka

Amerikanka Michaela Stanton na dvije utakmice postigla 53 koša

Ženski košarkaški klub „ Brčanka“ je u 4. kolu Premijer košarkaške lige BiH igrala sa Ženskim košarkaškim klubom „ Konjic“ i pobijedila 74 : 54.

Mlada ekipa iz Konjica, ( prosjek 15,4 godine) novajlije u ligi, solidno je parirala Brčankama tek u zadnjem periodu utakmice. Po periodima rezultati: 14 : 7, 21 : 11, 19 : 13 i 20 : 23.

Koševe za domaću ekipu u dvorani Tehničke škole postigle su: Michaela Kimberlyn Stanton 28 i najefikasnija je bila na utakmici koja joj je druga, a u prvoj je postigla protiv „Slobode“ 25 koševa, ukupno 53.

U listu strijelaca su se upisale i Lejla Livadić (12), Mirela Halilović (10), Lejla Mihmić (9), Ajla Lević (7), Amela Kurtalić (4), Ivana Bužanin i Elma Tursunović (po dva koša). Kod Konjica Zerina Kadić je postigla 25 koševa. Osim Kadićke koja je reprezentativka BiH U-16 u ekipi je i Emela Ramić, reprezentativka BiH U-18, dok je u ekipi Brčanke reprezentativka Amela Kurtalić koja igra za selekcije U – 16 i U -18.

Košarkašice u elitnoj ligi BiH imaju pauzu naredni vikend, jer će Ženska košarkaška seniorska reprezentacija BiH odigrati kvalifikacijsku utakmicu za Eurobasket 2021. godine, sutra ( četvrtak 14.11.) u Orenburgu (Rusija) sa reprezentacijom Rusije, a u nedjelju ( 17.11.) igraju u dvorani Skenderija u Sarajevu sa reprezentacijom Švicarske.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.