Košarka

Adnan Avdić: Očekuje nas spektakl protiv Bosne Royal

Talentovani košarkaš KK Brčko Distrikta, iskazao vjeru da njegova ekipa, u predstojećem meču A1 lige, može srušiti bivšeg prvaka Evrope. Meč će biti odigran, 08.02. na parketu dvorane Tehničke škole u Brčkom. Početak je zakazan za 19:00 časova.

Košarkaši Brčko Distrikta zabilježili su slabiji ulazak novu sezonu košarkaške A1 lige BiH. Ekipa se, nakon nešto slabijih igara tokom 14 kola, nalazi na 8. poziciji sa skorom od 6 pobjeda i 8 poraza. Taj saldo je i popravljen nastupima u nastavku.

Vezali smo nekoliko poraza na startu sezone, što se odrazilo na naše samopouzdanje i atmosferu u ekipi. Tabela, u tim momentima nam nije ulivala vjeru u nastupe pa smo većinu utakmica odigrali ispod našeg nivoa.

Rekao je Adnan Avdić, košarkaš Brčko Distrikta.

Nakon 3 pobjede u poslednja 4 kola, ekipa polako diže formu pred najvažniji period u sezoni. Mirnes Islamović, krilni centar ekipe iz Brčkog, nabolji je strijelac a lige, što dovoljno govori da Brčaci posjeduju kvalitet za mnogo više.

Posjedujemo zaista kvalitetnu ekipu. Uspjeli smo da premostimo tu psihičku barijeru, nakon čega smo zaigrali u rangu naših mogućnosti i sam položaj na tabeli je krenuo uzlaznom putanjom.

Dodao je Avdić.

U minulom periodu, došlo je i do promjene na klupi Brčaka. Dosadašnjeg trenera Vidovića, naslijedio je Azur Hadžović.

Reakcija na novog trenera je veoma pozitivna. Novom treneru ide dobro na čelu ekipe. Vezali smo pobjede protiv izuzetno kvalitetnih timova, što znači da smo na dobrom putu, na kojem treba da se i zadržimo.

Košarkaši Brčko Distrikta u nekoliko navrata ove godine, pokazali su da najbolje partije pružaju protiv najkvalitetnijih protivnika. Naredni ispit na domaćem terenu, ni manje ni više, bivši prvak Evrope i trenutni lider A1 lige, sarajevska Bosna.

Veliki meč u najavi. Ekipa Bosne želi da, na velika vrata, napravi povratak u Premijer ligu. Bosna jeste veliki favorit ali i mi se nalazimo u usponu forme i sigurno ćemo imati svoje šanse na meču. Daćemo više od 100% svojih mogućnosti, prvenstveno što igramo na domaćem parketu. Očekujem i veliku podršku sa tribina, koja može da bude i veoma važan faktor u ovakvim susretima.

Rekao je Avdić te dodao da ekipu u nastavku očekuje još mnogo posla.

Primarni cilj nam je da stabilizujemo svoju poziciji na sredini tabele i osiguramo opstanak u najizjednačenijoj ligi. Na nama je da odigramo u skladu naših kvaliteta i vjerujem da nam naši ciljevi u tom slučaju postaju lako ostvarivi.

Zaključio je Adnan Avdić.

Facebook Komentari