Fudbal

Zoran Brković iz Jedinstva u Gornji Rahić

Zoran Brković više nije trener Fudbalskog kluba Jedinstvo Brčko. U narednoj sezoni vodiće FK Gornji Rahić, a potpisao je ugovor u trajanju od jedne godine uz mogućnost produženja po završetku sezone.

Jedinstvo je u protekloj sezoni ispalo iz Prve lige Republike Srpske, a Klub se već duže vrijeme nalazi u ogromnim finansijskim problemima, sa veoma lošim uslovima za treniranje.

Gornji Rahić je ambiciozni klub koji učestvuje u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, sa velikim sportskim, organizacijskim i infrastrukturnim uspjesima u posljednjih nekoliko godina.

Brković je rođen 02.05.1984. godine u Salzburgu. Kao nogometaš sa ekipom Zrinjskog osvojio je titulu šampiona Bosne i Hercegovine. U Premijer ligi BiH je odigrao preko 130 utakmica, a upisao je i četiri nastupa u kvalifikacijama za Europa ligu.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.