Fudbal

Zmajevi više neće igrati na Grbavici

Foto: NS BiH / Facebook

Vico Zeljković, predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kazao je da Zmajevi kvalifikacione utakmice više neće igrati na stadionu Grbavica, javili su bh. mediji.

Dan prije duela s Francuskom on je u podcastu “Moja garaža – moja pravila” na portalu Sportsport.ba između ostalog, obavijestio navijače da će se od sada na stadionu Želje igrati samo prijateljske utakmice bh. tima.
  • Repka će igrati tamo gdje bude najbolje igrala i gdje bude najbolja atmosfera. Što se tiče Zenice, nisam se tamo ni mirio ni svađao. Pojavio sam se tamo i pričali smo o svemu. Mislim da je Zenica dobro mjesto koje trebamo iskoristiti – rekao je Zeljković i dodao:
  • Što se tiče Grbavice ona ne ispunjava sve uvjete kao Zenica gdje ćemo igrati takmičarske utakmice, a na Grbavici prijateljske. Utakmica sa Francuskom je iznimka, jer su Francuzi tražili od UEFA-e da se igra u Sarajevu zbog putovanja. Oni ne znaju koliko su udaljeni Sarajevo i Zenica vjerovatno.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.