Fudbal

Zemljotres u Zagrebu oštetio i legendarni stadion Maksimir

Zagrebački Dinamo obavijestio je javnost kako je u jutrošnjem zemljotresu oštećen i stadion Maksimir.

Iz Dinama su poručili kako je riječ o manjim oštećenjima na stadionu Maksimir.

“Temeljem više medijskih upita o stanju stadiona Maksimir nakon jutrošnjih potresa, želimo vas izvijestiti da smo tokom prijepodneva izvršili preliminarni pregled stadiona te su konstatirana manja oštećenja na podnožju zapadne i istočne tribine u vidu odrona manjih betonskih dijelova te pucanja dvije staklene površine na sjevernoj tribini.

O provedenom pregledu smo sastavili fotodokumentaciju i dostavili nadležnom gradskom uredu. Prilaz podnožju tribine istok, kao i samoj tribini, blokiran je fizičkim zaprekama, dok je podnožje zapadne tribine od ranije zaštićeno u tu svrhu postavljenom zaštitnom mrežom.

O svemu smo izvijestili nadležni gradski ured uz molbu da stručne službe hitno pregledaju cijeli stadion, osobito konstrukcije istočne, zapadne i sjeverne tribine.

Podsjećamo da je stadion Maksimir i dalje zatvoren i zbog pandemije koronavirusa, osim za rad nužnih klupskih službi i uprave GNK Dinamo”, saopšteno je iz Dinama.

Podsjećamo, Hrvatsku su jutros pogodila i tri zemljotresa od kojih je jedan bio jačine 5,5 stepeni prema Richterovoj skali.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.