Fudbal

Željezničar prekinuo seriju Jedinstva

Domaći fudbaleri slovili za blagog favorita u okviru 11. kola Prve lige Republiske Srpske ali na kraju ostalih praznih šaka. Arbitar Jevtić imao veliki uticaj na ishod meča.

Krenuo je Brković sa Vukadinovićem na golu. Ispred njega, defanzivni bedem činili su Živanović, Torlaković, Đurđić i Buljubašić. Par veznjaka Ivić i Đokić, ispred njih kapiten Macanović. Šer i Mitrović po boku, Kesić najistureniji.

Svim silama su Brčaci željeni niz nepobjedivosti krunisati prvom ovosezonskom pobjedom na domaćem terenu. Od samog starta ofanzivnim pristupom krenuli su na gol protivnika. U preiodu Jedinstvove kontrole meča,. gosti kreiraju dobru akciju po lijevoj strani. Ubačaj Kršića sa boka, spremno je dočekao Teodorović te lijepim udarcem savladao Vukadinovića.

Radost gostiju trajala je samo 7 minuta. Ekspresno stvari na početak vraća Đurđić. Domaći defanzivac najbolje se snašao u kaznenom prostoru gostiju nakon odbijanca koji je uslijedio posle udarca Đokića. Rezultatom 1-1 otišlo se na odmor.

U drugom dijelu Jedinstvo ubrzalo igru na otvaranju. Šer u 61. minutu propustio kolosalnu priliku. Bravura Ćetkovića spriječila je Jedinstvo da dođe do prednosti.

Minut nakon toga, ispriječio se arbitar. Prekišaj nad kapitenom Macanovićem u kaznenom prostoru, nije sankcionisan kao najstrožija kazna u korist Brčaka. Nije pomogla ni bura protesta, Jevtić je ostao nijem.

I kada se očekivao poslednji čin u režiji Jedinstva, bljesak gostiju. Duga lopta iz poslednje linije, pri prijemu,. Teodorović se, čini se, poslužio rukom, domaći su na momenat zastali ali napadač gostiju je ponovo savladao Vukadinovića. Ponovo vođstvo za Banjalučane.

U 80. minutu. nakon grubg starta direknto isključenje zaradio je Buljubašić. Jedinstvo je samo na kratko imalo igrača manje u polju. Nakon rasprave sa domaćim fudbalerima, drugu javnu opomenu zaradio je Kršić, čime je izjednačeno brojčano stanje na terenu.

Poslednji udarac za domaći sastav dogodio se u sudijskoj nadoknadi kada je nakon dosta smušenosti u domaćem šesnaestercu, Đurđić poslao loptu u sopstvenu mrežu, čime je postavljen konačan rezultat. Jedinstvo – Željezničar Sport-Team 1:3.

Fudbaleri Jedinstva sada se nalaze na 13. mjestu sa 11 osvojenih bodova iz isto toliko odigranih susreta.

Facebook Komentari