Fudbal

Zaključana vrata kuće fudbala – nastavljaju se sukobi u FSRS

Nekolicina fudbalskih radnika pokušalo je juče da uđe u prostorije Fudbalskog saveza Republike Srpske, ali su naišli na zaključana vrata.

To je, naravno, ponovo pokrenulo svu priču o sukobu unutar samog saveza, odnosno sve žešće zahtjeve za smjenu predsjednika Mile Kovačevića. Prema riječima opozicije u pitanju je naređenje samog Kovačevića, odnosno, pokušaj da se odgodi ono što je, kako tvrde njegovi protivnici, neminovno, a to je prestanak rada samog saveza do daljeg.

Čak je, navodno, najavljeno da će danas biti postavljena žuta traka, kao znak zabrane obavljanja djelatnosti do izvršenja rješenja, odnosno, “stavljanje katanca” na prostorije FSRS.

43 delegata podnijela zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine

A sve je počelo kada su 43 delegata podnijela zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine, na čijem bi se dnevnom redu našlo razrješenje predsjednika Kovačevića, a u skladu sa članom 26, stav 1, Statuta FSRS. Kako taj zahtjev nije uvažen, šest članova Izvršnog odbora zatražilo je zasjedanje IO, gdje bi se na dnevnom redu, između ostalog, našlo zakazivanje vanredne sjednice Skupštine, ponovo u skladu sa istim članom Statuta.

Nakon što ni taj zahtjev nije uvažen, šest područnih fudbalskih saveza podnijelo je zahtjev za održavanje vanredne sjednice Skupštine, sa već traženom tačkom dnevnog reda, ali je i to odbijeno.

U sve to se, potom, uključila i Republička uprava za inspekcijske poslove, Odjeljenje prosvjetne inspekcije, koje je između ostalog zaduženo i za sport i donijelo dva pojedinačna rješenja, u kojima se FSRS nalaže da održi tražene sjednice Izvršnog odbora i Skupštine sa predloženim dnevnim redom.

Međutim, predsjednik FSRS Mile Kovačević, koristeći pravne lijekove, podnosi Ministarstvu porodice, omladine i sporta žalbe na ova dva rješenja, koja su, takođe, odbačena, čime su odluke prosvjetne inspekcije samo potvrđene.

Ostaje da se vidi kako će cijela stvar biti završena, ali je jedno jasno, zbog ovog sukoba najviše trpi upravo fudbal Republike Srpske pa i nije čudno da u Premijer ligi igraju samo tri kluba koja pripadaju FSRS.

Nije tačno da smo zaključani

Generalni sekretar FSRS Goran Ćejić kategoričan je u tvrdnji da savez radi sasvim normalno i da nije tačno to što se priča da im je predsjednik Mile Kovačević naredio da ne dolaze na posao.

Nije istina da savez ne radi, jer funkcionišemo kao i svaki drugi dan. Trenutno sam u Mostaru, na seminaru o funkcionisanju saveza, koji se tradicionalno održava u decembru. Nekoliko zaposlenih je na godišnjem odmoru, a neki su na bolovanju. Najnormalnije se vrši sva korespondencija i obavljaju redovne aktivnosti, tvrdi Ćejić.

Izvor 

Facebook Komentari