Fudbal

Velika pobjeda Brčko Zdravlja u Laktašima 3-5

Ekipa KMF Brčko zdravlje je u okviru 11. kola gostovala u Laktašima kod ekipe KMF Šampion i izvojevala veliku pobjedu. Iako je utakmica odigrana u petak, očigledno je ovaj termin prijao gostima.

Poslije nekoliko uvodnih minuta kada je domaćin odlično prijetio, gosti se otvaraju i stvaraju šanse jednu za drugom, ali bez uspješne realizacije. Ipak u jeku napada gostujuće ekipe, domaćin prvi postiže pogodak preko Tatara i dolazi u vodstvo od 1-0. Brčaci nastavlja u odličnom ritmu i vrlo brzo dolazi do izjednačenja.

Na 1-1 izjednačio je kapiten Dodić, veoma lukavim udarcem iz auta kada je golman domaćih skrenuo loptu u sopstvenu mrežu. Ubrzo nakon toga, golom Hodžić Semira, gosti dolaze do potpunog preokreta nakon odličnog driblinga i udarca sa 9 metara! Iako je bio veliki broj prilika na obe strane, prvo poluvrijeme je završeno vodstvom ekipe Brčko zdravlje.

U drugo poluvrijeme gosti ulaze sa mnogo samopouzdanja i stvaraju veliki broj prilika pred golom domaćina. Nakon jedne takve, drugim golom Hodžića, povećava vodstvo na 3-1. Domaćin prijeti veoma opasno u nekoliko situacija, ali golman je na visini zadatka. Ipak, domaći uspijevaju postići pogodak i smanjuju na 3-2. Bez obzira na to Brčaci odlično stoje u polju i u potpunosti kontrolišu utakmicu.

Rezultat toga jeste povećanje vodstva kada golom Čavalića, dolazimo do vodstva od 4-2. Nakon toga domaći uvode dodatnog igrača u polje i pokušavaju da anuliraju prednost. Odbrana ekipe Brčko zdravlje je odolijevala uspješno i činilo se da je domaćin nemoćan. Ipak nakon jedne neiskorištene šanse, domaći preko Tatara smanjuju na 4-3 i unose nervozu u samu završnicu.

Do kraja utakmice Brčaci postižu i peti pogodak preko Semira Hodžića koji je het trikom, sasvim zasluženo, spakovao bodove za Brčko.

Ovim putem želimo da se zahvalimo KMF Šampion na čelu sa gospodinom Željko Skenderija, na velikom gostoprimstvu i svemu učinjenom da se zaista osjećamo ugodno u Laktašima. Mi se okrećemo narednom vikendu, kada ćemo ugostiti naše prijetelje iz Nevesinja i pokušati da im se dodatno približimo i preteknemo ih na drugom mjestu.

Izjavio je trener ekipe KMF Brčko zdravlje Zdravko Vujić

Facebook Komentari