Fudbal

Uspješan vikend za FK Gornji Rahić

FK Gornji Rahić
Foto: Facebook / FK Gornji Rahić
Još jedan izuzetno uspješan vikend za selekcije fudbalskog kluba Gornji Rahić je iza nas.
Pet selekcija upisalo je nove pobjede, a našim prvotimcima koji su jučer savladali Svatovac iz Poljica rezultatom 2:0, pridružili su se predpioniri, pioniri, kadeti i juniori.
Prvu pobjedu proteklog vikenda, na domaćem terenu, upisali su mlađi pioniri. Izabranici Vahidina Muratović savladali su Seonu rezultatom 4:1. U strijelce su se upisali Šabanović, Musić, Bijelić i Tursunović. Istim rezultatom slavili su i pioniri protiv vršnjaka iz Seone, strijelci su bili Huremkić, Tursunović, Čačković i Ibrišimović.

U-19: HNK Orašje – FK G. Rahić 0:3

Juniori su nastavili sa fenomenalnim partijama u okviru Omladinske lige BiH. Juniori Rahića osvojili su sva tri boda protiv Orašja na gostujućem terenu. Ekipa trenera Advina Šuvalića dominirala je tokom cijele utakmice i ostvarila zasluženu pobjedu. Naši juniori su poveli u 49. minuti preko Damira Murselović. Anes Čavalić je u 60. minuti udarcem sa bijele tačke povećao vodstvo, a u 66. minuti svojim drugim golom na utakmici Damir Murselović postavio je konačan rezultat, 0:3. Trećom uzastopnom pobjedom naši juniori skočili su na visoko peto mjesto.

U-17: HNK Orašje – FK G. Rahić 1:7

Utakmica kadeta ponudila je još manje izvjesnosti, a završena je pobjedom Rahića od 1:7. Strijelci za kadete bili su Arnautović (x2), Lišić, Halilović, Bekrić, Aljić i Zaimović Ismar.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.