Fudbal

UG “Omladinski pogon Ilićka” pred realizacijom velikog projekta

“Omladinski pogon Ilićka” uz nesebičnu podršku Vlade Brčko distrikta na pragu realizacije izgradnje balon sale koja će, između ostalog, u značajnoj mjeri služiti i svim ljubiteljima fudbala u Brčkom, te predstavljati unikatan sportski objekat u regionu.

U nestrpljivom iščekivanju svečanog otvaranja, koje je zakazano za naredni petak, 06. decembar, razgovarali smo sa Vedranom Jovičićem, članom upravnog odbora renomiranog udruženja, koji nam je otkrio nešto više o temi koja je obradovala kompletno sportsko društvo u distriktu.

Ovaj projekat može da se definiše kao najveći projekat jednog udruženja na području Brčko distrikta. Inicijativa koju su preduzeli roditelji u cilju obezbjeđivanja adekvatnijih uslova za rad, naišla je i na ogromnu podršku Vlade Brčko distrikta i konkretno šefa Odjelenja za stručne i administrativne poslove, gospodina Srđana Blažića, koji predstavljaju neizostavan faktor u ovoj priči koja će biti od ogromne koristi našoj djeci, kako bi nastavili da se razvijaju u zdravom okruženju.

Oduševljeno govori Jovičić.

Impozantan objekat, potvrda je da je sve moguće kada je prisutna složnost svih članova koji rade na realizaciji projekta.

3 mjeseca aktivnog rada, bili su dovoljni za izgradnju objekta veličine 44×24 što ide u prilog činjenici da je ovo jedinstven sportski prostor u regionu. Ovo je montažno-demontažni objekat, koji se postavlja u septembru a skida u aprilu.

Dodao je Jovičić.

Prioritet u korišćenju balon sale imaće selekcije “Omladinskog pogona Ilićka” ali će balon biti na dohvat ruke i ostalim ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu.

Mi smo odlučili da svo slobodno vrijeme, odnosno slobodne termine stavimo na raspolaganje i rekreativcima ali prvobitna namjena je da se obezbjede adekavtni uslovi za trening dječacima kako bi nastavili da ostvaruju uspješne rezultate.

UG “Omladinski pogon Ilićka” jedinstven je primjer organizovanog i uspješnog udruženja, čije rezultate najviše osjećaju oni kojima je i najpotrebnija,a to su najmlađi članovi udruženja, odnosno fudbaleri.

Zaista moram da pohvalim odgovornost i ažurnost svih roditelja, svi mnogo radimo na ovome. Posebna zahvalnica mnogim volonterima i privatnim firmama, koji su prepoznali ovaj projekat i svako na svoj način doprinosi u izgradnji balona, bez da za to prima ikakvu nadoknadu, što dovoljno govori da smo zaista na pragu velike stvari.

Zaključio je Vedran Jovičić.

Facebook Komentari