Fudbal

UEFA odgodila Evrokupove do daljnjeg

Evropska fudbalska unija (UEFA), u dogovoru sa predstavnicima 55 nacionalnih Saveza, odlučila je da završnicu evropskih kupova, Lige šampiona i Lige Evrope, pomjeri do daljeg zbog pandemije koronavirusa.

Očekuje se da bi završnica klupskih takmičenja mogla da bude održana u julu i avgustu, a možda čak i junu, ako se za to stvore uslovi.

UEFA je odlučila da su u narednom periodu prioritet da klubovi završe sezone, kada god da se to desi, pa će reprezentacije biti na čekanju. To ujedno znači da su pomjerene i utakmice baraža za Evropsko prvenstvo. Ti mečevi su bili zakazani za mart, pomjereni su za jun, ali se neće odigrati prije jeseni.

U saopštenju vladajućeg tijela evropskog fudbala da se odlažu i sva pitanja koja se tiču licenciranja klubova registracije igrača za sledeću sezonu i da će sve informacije po tom pitanju biti naknadno objavljene. Međutim, produženje ugovora koji ističu 30. juna je neizvjesno.

Donešena je odluka i o pomjeranju Evropskog prvenstva za mlade i ženskog Šampionata ‘Kontinentalnog šampionata’, koji su bili zakazani za 2021. godinu, za 2022. Ovogodišnji kontinentalni šampionat za igrače do 17 godina je otkazan, dok je za one dvije godine starije pomjeren, ali će termin biti naknadno određen.

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.