Fudbal

U Šamcu dodijeljene nagrade za najuspješnije u fudbalskom sportu

U organizaciji Fudbalskog saveza Šamca, u ovom gradu održano je 17.proglašenje najuspješnijih u fudbalskom sportu. Najviše priznanja pripalo je FK Borac koji je ljetos obilježio vijek postojanja.

Jesu vremena teška, ali fudbal Šamca se nekako provlači kroz turobnost tih vremena, odolijeva svim iskušenjima. Danas je šamačka fudbalska porodica velika i složna, a ima i pojedinaca i institucija koji su otišli i korak dalje. Tako je specijalno priznanje za promociju šamačkog fudbala dobio mladi Saša Maksimović, a na fer – plej u godini koja broji svoje posljednje dane računao je Hajduk iz Batkuše.

Najperspektivniji fudbaler je Damjan Ćosović iz Borca, dok je pionirska selekcija Borca najuspješnija. Nemanja Dervenić je perspektivni fudbalski sudija, a najbolji fudbaler u 2019.godini je Zoran Perić iz Mladosti iz Donje Slatine.

Hvala OFS Šamac za nagradu. To će biti podstrek za više i bolje u narednom periodu. Daću sve od sebe da u narednom vremenu pružam sve bolje partije, poručio je Perić.

Najuspješniji fudbalski radnik je Aco Bijelić iz slatinske Mladosti.

Pola vijeka rada u sportu nije malo. Svega je bilo. Potičem iz sportske porodice i podržavamo i klub i sport. Nagrada je stigla i hvala svima koji su prepoznali takav rad. Znači mi ovo priznanje, rekao je Bijelić.

Milan Đurđević je najuspješniji fudbalski trener u Šamcu, magistar je fizičke kulture i sporta. Mlad čovjek, a već nagrađivan.

I u sportu, kao i u svemu, mora se mnogo raditi da se dođe do rezultata. Bitna je i podrška igrača, saradnika, svih. Hvala svima. Idemo ka novim rezultatima vrijednim svake pažnje, poručio je Đurđević.

U godini vrijednog jubileja, Borcu je pripalo najviše priznanja.

Malo je kolektiva sa stogodišnjom tradicijom. Raduje me da su pioniri Borca nagrađeni, jer se nadamo da će za koju godinu ti dječaci biti okosnica igre našeg kolektiva. Trajaće Borac i posle nas, istakao je Zoran Pupčević, predsjednik Borca.

Predsjednik OFS Šamac Simo Varadinović zahvalio se rukovodstvu ove lokalne zajednice što su za ovu godinu izdvojili 290.000 KM za egzistiranje sporta, a oko 70% tog iznosa dobili su fudbalski kolektivi.

Više priznanja otišlo je u Borac. Treba cijeniti činjenicu da je Borac u ovoj godini proslavio 100. rođendan, da je sezonu ljetos završio na drugom mjestu drugoligaškog ’Zapada’, da je osvajač Kupa OFS Šamac. Dakle, priznanja su nepogrešivo završila na pravoj adresi, rekao je Varadinović.

Fudbal u Šamcu dugo traje…

Izvor 

Facebook Komentari