Fudbal

U Atini upucan Darko Kovačević

Proslavljeni srpski fudbaler Darko Kovačević napadnut je ispred svoje kuće u predgrađu Glifada, u Atini, i na njega je pucano, prenose brojni grčki mediji.

Prema pisanju grčkih medija, napadač je čekao Kovačevića u automobilu marke Smart, a čim ga je ugledao prišao mu je i pucao u njega. Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije se instinktivno sagnuo kada je video poštolj i tako izbegao ozbiljnije povrede, ali se navodi da je povrijedio nogu, samo nije jasno da li je to od metka ili ne.

Napadač je odmah pobjegao velikom brzom, a policija je u blizini nekadašnjeg aerodroma pronašla zapaljeno vozilo. Policija traga za njim, ali se ne zna ni ko je on, niti motiv napada.

Policijske snage trenutno obavljaju opsežnu akciju u Atini, dok je Kovačević prebačen u bolnicu.

Kovačević je tokom trofejne karijere, između ostalog, branio boje Crvene zvezde, Juventusa, Sosijedada i Olimpijakosa. Najveći trag je ostavio u pirejskom klubu, sa kojim je osvojio dvije ‚duple krune‘.

Za reprezentaciju je igrao deset godina i u tom periodu ostvario 59 nastupa i postigao 10 golova. Donedavno je bio sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije.

Izvor

Facebook Komentari

Sportal

Sportal

Sportal.ba je prvi sportski portal na prostoru Brčko distrikta. Cilj je predstaviti sport, sportske kolektive, istaknute pojedince, koji imaju potrebu za promocijom i medijskim predstavljanjem svojih aktivnosti, rezultata i planova na sportskom polju, a do sada nisu bili adekvatno predstavljeni u medijima.